Jan Wolfkamp geeft concert met Jan Vayne - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Jan Wolfkamp geeft concert met Jan Vayne

DALFSEN – Dafsenaar Jan Wolfkamp geeft zondagmiddag 26 juni een bijzonder concert. Hij treedt in Het Bostheater in Gramsbergen op met Jan Vayne, de virtuoze pianist uit Zwolle met zijn lange wapperende haren. Deze muzikale ontmoeting begint om 15.00 uur.

Het Bostheater is erg blij beide befaamde musici te hebben gestrikt voor een gezamenlijk optreden tussen de bomen en varens in het eeuwenoude bos.

De Zwolse pianist Jan Vayne behoeft geen verdere introductie. Hij staat al jaren bekend om zijn fabelachtige improvisaties. Of het nu om een klassiek repertoire gaat of om populaire hedendaagse muziek, hij weet als geen ander de muziek op een bijzondere manier te verweven. Het is een belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. Jan Vayne houdt niet van structuur. ,,Het hoort misschien bij mijn karakter, maar ook als ik piano speel, ben ik erg impulsief. Toen ik als vierjarig jongetje op pianoles ging, wilde ik geen vaststaande wijsjes leren, maar gewoon vrij spelen.”

Drummer / percussionist / loopist Jan Wolfkamp uit Dalfsen is een geluidsgevoelmens. En dat zie je ook terug aan zijn setup. Een combi van een drumset met (hand)percussie, gekke, bijzondere geluiden en natuurlijk de elektronische drums en loops. Hij noemt het zelf zijn “drumkitchen”. De Dalfsenaar speelde met Robert Long, Freek de Jonge en Ernest Beuving, maar is ook bekend van zijn optredens met Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk.

De twee muziekvirtuozen geven een zondagmiddagconcert op 26 juni. Het optreden begint om 15.00 uur. Het Bostheater is bereikbaar via het sportpark, Hoge Holt 17 in Gramsbergen.

Kaartverkoop: www.voorveghter.nl

Foto's 2
Jan Wolfkamp geeft concert met Jan Vayne - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: