Goede progressie START coureurs in Duitsland - Foto: Ingezonden foto

Goede progressie START coureurs in Duitsland

NIEUWLEUSEN – Onder warme omstandigheden hebben Leon Stolte en Valentino Imbrogiano goede progressie laten zien op het circuit van de motorsport arena in Oschersleben. Het was een warm raceweekend op het circuit op bijna 450 kilometer van Nieuwleusen. Een weekend waarin je alles koel moest proberen te houden., dat lukte beide coureurs aardig.

Terwijl de temperatuur opliep naar boven de dertig graden reed Stolte in de  kwalificatie naar 1.33107, goed voor een tiende start plaats op de grid.

Imbrogiano mocht als 21e aan de start verschijnen.

De eerste race op zaterdagmiddag leverde voor Stolte een mooi gevecht op om de vierde plaats, waar hij ook een aantal ronden op reed. Na negen ronden moest hij een paar plaatsen prijsgeven en consolideerde daarna in de resterende ronden zijn zesde plaats. De snelste ronde over het 3667 meter lange circuit zette hij neer in de vierde ronde 1.32.711.

Imbrogiano had ook een goede start en lag zelfs een paar ronden op de dertiende positie. Daarin zette hij ook zijn snelste ronde neer, 1.35.237. In de laatste vijf ronden liepen de rondetijden wat te veel op, waardoor hij een aantal posities moest prijsgeven.

Zondagmorgen was het al vroeg tijd voor de tweede race. Stolte zette weer in de vierde ronde zijn snelste rondetijd neer, 1.32.059. Hij streed weer in hetzelfde groepje rond de vierde plaats. Door een foutje verderop in de race moest hij even door de grindbak heen om vervolgens zijn race voort te zetten. Dit kostte hem wel een aantal posities en ook de strijd in de groep moest hij loslaten. Hij finishte als tiende, ruim 37 seconden achter winnaar Eddie de Boer en op negen seconden van nummer negen.

Imbrogiano kwam weer goed uit de startblokken. Hij wist zich naar een dertiende plaats te rijden. De positie waar hij zaterdag ook twee ronden op reed maar die hij toen aan het slot los moest laten. Nu hield hij die positie wel vast en zette zijn beste rondetijd ook nog even scherper naar 1.34.812.

Stolte over zijn races: “In de eerste race verloor ik iets wat tijd door een iets glijdende achterkant. Toen kwamen twee rijders mij voorbij en finishte ik als zesde. In de tweede race had ik een redelijke start en kon direct met een mooie groep voorin meerijden. Rondetijden weten op te krikken naar een nieuw pr 1.32,059.  Helaas schoot ik halverwege de race met mijn hand van het stuur af en kon ik niet op tijd remmen. Hierdoor knalde ik hard achterop bij mijn voorganger Gelukkig kon hij zijn race vervolgen. Ik moest wel eventjes door de grindbak heen maar hield de motor in de benen. Al met al tevreden over afgelopen weekend.”