Nieuw tweedaags festival in Overijssel: in Lemele nog wel - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuw tweedaags festival in Overijssel: in Lemele nog wel

LEMELE – De band Tricklebolt en het Pigstock festival slaan handen ineen en bundelen krachten tot een nieuw tweedaags festival, in de natuur, bomvol lekkere bands en een heerlijk zomers sfeertje.

 

De nieuwe samenwerking ‘Drive In X Pigstock Festival’ debuteert op 22 + 23 juli 2022 en is nu in de voorverkoop. Met o.a. bands als: Indian Askin, Tricklebolt, Money & the Man en Jesper Albers + band (bekend van Paceshifters).

 

Van groot veld, naar intiem bos.

De sallandse rockers van Tricklebolt wisten afgelopen jaren al twee grootschalige Drive In concerten neer te zetten, die meer bleken dan een virus-veilig concertalternatief. Concertbezoekers waren zo enthousiast dat dit concept de pandemie misschien wel kon overleven. Het zomerse openluchtconcert bracht euforie en grote proporties regionale trots, maar leidde ook tot het samenkomen van een diverse mensen-mix. Allen met hun meest uitgesproken voertuig op het weiland in Lemele.

 

En dan is er Pigstock, een ‘hippie trippie’ festival dat zich bevindt in het bos ACHTER de Drive In. Deze club vrienden, deels verwoven met Tricklebolt delen al jaren dezelfde smaak en visie. Al vijf edities staat Pigstock bekend om hun intieme en geheimzinnige setting in het bos, met een brede reeks artiesten waarbij Boogie en Rock ’n Roll tot in het holst van de nacht broeit en loeit.

 

Voorheen twee verschillende initiatieven, met overlappende organisatie, in hetzelfde dorp en dezelfde sferen. Concurrentie? Nee, double the fun!

Drive In fuseert met Pigstock. Twee dagen, twee podia en voor ieder wat wils. Van een groot veld, naar intiem bos. Van sfeervolle roots, naar surfy punk tot gestoorde psychedelic rock, het gaat het alle kanten op. Een weekend waar zowel boeren, burgers als buitenlui en iedereen daar tussenin kan genieten, vieren én ontdekken.

 

Onze beste line up tot nu toe

“Met onze initiatieven vieren we altijd al graag wat de regio te bieden heeft, deze editie doen we dat met Tricklebolt, Money & the Man, Magnetic Spacemen, The Electric Sugar en Jesper Albers (bekend van Paceshifters). Maar we willen ook breder gaan. We plukken bands uit het hele land wanneer wij denken dat het aansluit en het de juiste gut-feel heeft om mensen omver te blazen”.  

 

Zo vond de organisatie o.a. hun headliner: Indian Askin (Amsterdam), maar ook Supersonic Blues (Den Haag) en Bumble B. Boy (Nijmegen).

 

“Salland de wereld laten zien en de wereld Salland laten zien”  is het motto. “Oftewel: Zowel vieren als ontdekken. We vieren alle mooiigheid die deze regio te bieden heeft, in mensen, sfeer, natuur, lokale bands, maar we willen ook ons publiek laten verbinden met de buitenwereld en de mensen hier nieuwe bands en scènes laten ontdekken. Van meerdere Pigstock-en Drive In edities denken we dat we met dit weekend onze beste line up tot nu toe hebben neergezet. 

 

22 juli wordt gehost door Tricklebolt, als Drive In avond. Op het podium staan The Electric Sugar, Money & the Man en Tricklebolt zelf.

23 juli wordt gehost door Pigstock, in het Bos achter de varkensboerderij, met Indian Askin, Magnetic Spacemen, Supersonic Blues, Bumble B. Boy, Vitamine B12 en Jesper Albers + band op het podium.

 

 

Drive In X Pigstock tickets zijn nu verkrijgbaar via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/drivein-pigstock en www.tricklebolt.nl

Artikel delen: