Boeren zìjn burgers…  - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Boeren zìjn burgers… 

DALFSEN – Gisteravond, in Hart van Nederland, een mevrouw die in de file stond door de protesten op de snelwegen. Ze was bòòs, heel erg boos! Want mevrouw kon niet naar huis… Omdat boeren in haar ogen de burgers duperen met hun acties.

Op social media is er veel steun voor de boeren. Het grootste deel van de bevolking is het niet eens met de plannen van minister Christianne van der Wal en steunt de protesten. Hier en daar lees je reacties van mensen die, aan hun reactie te lezen, niet snappen waar het nu precies om gaat en vinden dat zij als burger niet de dupe moeten worden van de acties van de boeren.

Dus nog een keer voor de mensen die bang zijn dat zij de dupe worden van de protesten òf die het allemaal niet zo goed begrijpen:

Boeren zìjn burgers! Burgers zoals jij en ik. Burgers die belasting betalen, burgers met rechten èn plichten. Het verschil is dat deze burgers hun rechten nu worden afgepakt door een regering die plannen heeft die uiteindelijk ALLE andere burgers ook gaan raken.

Boeren zijn burgers met moed, met strijdlust, gevoel van rechtvaardigheid. Boeren zijn burgers die 24/7 in dienst staan van hun bedrijf, hard werken om te kunnen voldoen aan alle regels, wetten die zij opgelegd hebben gekregen van onze regering om ze vervolgens de nek om te draaien!

Boeren zijn burgers met een passie, die hun hele ziel en zaligheid in hun bedrijf stoppen voor hun gezin, de toekomst van hun kinderen, ònze toekomst…

Wanneer je in de file staat, door de protesten, realiseer je dan dat je er niet staat voor de boeren maar je staat daar voor jezelf. Realiseer je dat, wanneer deze regering de plannen tòch doordrukt, jij de volgende kunt zijn die huis en haard en werk kwijtraakt…

©️Berlinda de Graaf
Facebook: Boer’n burger schrijfsels

Artikel delen: