Programma Blauwe Bogen Dagen 2022 bekend - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Programma Blauwe Bogen Dagen 2022 bekend

DALFSEN – Na twee jaar van afwezigheid zijn de Blauwe Bogen Dagen terug! Met een nieuw en verrassend programma én niet te vergeten: vanaf dit jaar vinden de Blauwe Bogen Dagen niet meer plaats op vrijdag maar op zaterdag. Dat betekent dat het Dalfser feest dit jaar op zaterdag 23 juli, 30 juli, 6 augustus en 13 augustus losbarst met elke dag een ander thema en leuke activiteiten voor jong en oud(er).

 

Eerste Blauwe Bogen Dag: Oude ambachten | 10.00 – 17.00 uur

We trappen de Blauwe Bogen Dagen af op zaterdag 23 juli met de oude ambachten. Ontdek hoe de ambachten soms al eeuwen op dezelfde manier worden gemaakt. Van hout draaien en klompen maken, tot aan Staphorster stipwerk en zeil maken. Verschillende ambachten presenteren zich in het centrum. Shantykoor de Stuwzangers zorgen deze dag voor muzikaal vermaak.

 

Tweede Blauwe Bogen Dag: Racing day | 12.00 – 17.00 uur

Ben je gek op snelle of oude auto’s? Dan mag je deze Blauwe Bogen Dag op zaterdag 30 juli niet missen. Raceauto’s, sportieve wagens en oldtimers, alles komt deze dag voorbij. Race bijvoorbeeld als Max Verstappen in racesimulatoren, test je race skills op het racecircuit met mini bestuurbare auto’s of bekijk de vele sportwagens en oldtimers die in het centrum staan.

 

Extra programmaonderdeel op vrijdag 5 augustus: Oldtimerbrommerrit

Brommerliefhebbers opgelet, want op 5 augustus wordt voor de eerste keer de Dalfser Oldtimerbrommerrit verreden. Ben jij de gelukkige eigenaar van een bromfiets van minimaal 30 jaar oud? Neem dan deel aan deze mooie rit. Deelname is gratis. Vanaf 18.00 uur kunnen de deelnemers zich opstellen op het Kerkplein. Om 19.00 uur vertrekt de colonne om een prachtige route te rijden door Dalfsen en omgeving. Aanmelden is niet nodig.

 

Derde Blauwe Bogen Dag: Fun 4 Kids | 10.00 – 17.00 uur

De derde Blauwe Bogen Dag op zaterdag 6 augustus is speciaal voor kinderen. In het hele centrum zijn oud-Hollandse spelletjes, is er de mogelijkheid om mooie creaties te maken tijdens een knutselworkshop en zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten waar je naar hartenlust je energie in kwijt kunt. Liever even rustig aan doen? Ga dan mee met de huifkartocht die een rondje om het centrum maakt.

 

Vierde Blauwe Bogen Dag: Ladies Day | 10.00 – 17.00 uur

De laatste Blauwe Bogen Dag op zaterdag 13 augustus is een speciale Ladies Day. Natuurlijk is deze dag niet alleen voor ladies, iedereen is van harte welkom. Scoor een koopje bij de verschillende winkeliers en geniet van muzikale optredens in het hele centrum. Ben je gek op uiterlijke verzorging of bijvoorbeeld sieraden. Kom dan naar het studioplein op het kerkplein en krijg tips en trucs over make-up, laat je nagels lakken of ontdek hoe sieraden worden gemaakt. Liever creatief aan de slag? Ook dat is mogelijk tijdens een leuke workshop in de Molenstraat.

 

Braderie: zaterdag 23 juli en 6 augustus

Tijdens de Blauwe Bogen Dagen kan de jaarlijkse braderie niet ontbreken. Alleen dit jaar wel in een andere opzet. De braderie vindt plaats op zaterdag 23 juli en zaterdag 6 augustus op het Kerkplein. Daarnaast staan op deze dagen ook bij de verschillende winkels kramen met mooie aanbiedingen.

 

Kleedjesmarkt: 23 juli, 6 en 13 augustus

De traditionele kleedjesmarkt is ook weer van de partij tijdens de Blauwe Bogen Dagen. Maar let op: de kleedjesmarkt is er alleen op de eerste, derde en vierde Blauwe Bogen Dag. Struin langs de verschillende verkopers en speur mee naar verborgen schatten.

 

Verkoop je liever spullen op de kleedjesmarkt?

Reserveer dan voor deze Blauwe Bogen Dagen een verkoopplaats! Dit kan vanaf donderdag 14 juli 2022 bij Lindenburg. Kosten zijn € 5,- per plaats. Wees er snel bij, want er is dit jaar maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tijdens de Blauwe Bogen Dagen zijn geen kaartjes meer te koop. De kleedjesmarkt vindt plaats in de Bloemendalstraat.

 

Mooie aanbiedingen bij de verschillende winkels

Tijdens de Blauwe Bogen Dagen hebben de verschillende winkels mooie aanbiedingen. Ga dus naast de activiteiten ook vooral even langs bij de winkeliers en de horeca.

Nieuwsgierig naar het gehele programma?

In de week van 13 juli wordt ook het Blauwe Bogen Dagen Magazine huis-aan-huis verspreid. In dit magazine staat het uitgebreide programma.

 

Vrijwilligers gezocht!
De organisatie van de Blauwe Bogen Dagen is nog dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen als verkeersregelaar, marktmeester of bij het opbouwen van activiteiten. Interesse? Neem contact op via contact@ondernemenddalfsen.nl

 

 

Artikel delen: