ASC Gym en Dance 60 jaar bestaan en eindshow

ASC Gym en Dance 60 jaar bestaan en eindshow

DALFSEN – Zaterdag 9 juli 2022: 2 spetterende shows van ASC Gym & Dance – 60 jarig jubileum. Wij zijn erg blij dat ASC Gym & Dance op zaterdag 9 juli 2022 het seizoen mag afsluiten met 2 spetterende eindshows door onze leden in de TrefkoelePlus in Dalfsen.

Aanstaande zaterdag 2 juli zijn er nog kaarten te koop in de hal van de TrefkoelePlus en op zaterdag 9 juli bij de ingang.
Maar vol = vol, dus wilt u zeker zijn van een plek, kom dan a.s. zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur uw entreebewijs kopen (betaling met pin).

 

Tijdens de shows is er een loterij en zijn er mooie prijzen te winnen. Deze zijn o.a. beschikbaar gesteld door lokale ondernemers die de vereniging een warm hart toe dragen.

ASC Gym & Dance * 1961 – 2021 * 60-jarig jubileum

In 1961 werd na het stoppen van de vereniging ‘Sport Staalt Spieren’ ASC Gym opgericht. ASC Gym & Dance begon met turnen voor volwassenen, daar kwam grondgymnastiek bij en later ook de gym voor de 50-plussers. Maar ook de kinderen wilden op gym en zo kwamen de kleutergroepen en de dansgroepen erbij. Inmiddels heeft ASC Gym & Dance ruim 300 leden en worden er veel verschillende lessen gegeven, van gym tot dance.

In het begin werden de lessen gegeven in de hal van basisschool ‘School met de Bijbel’ (later ‘Het Kleine Veer’). Daarna verhuisden de leslocaties een paar keer, maar de laatste jaren worden de lessen gegeven in de diverse kulturhusen in Dalfsen (TrefkoelePlus), Oudleusen (Wiekelaar) en Hoonhorst (Potstal).

ASC Gym & Dance heeft als doelstelling gymnastiek en dans te bevorderen en te stimuleren door het aanbieden van professionele lessen. De lessen zijn voor alle leeftijden, elk geslacht, talent en prestatieniveau: iedereen is welkom! Maar de vereniging staat ook ergens voor, namelijk: wederzijds respect, open communicatie over ideeën, standpunten en wensen.
ASC Gym & Dance heeft ook een team SpecialGym, voor mensen met een verstandelijke beperking, die succesvol meedoen met Special Olympics Nationale Spelen.

Secretaris Bertine Mol “Bij ASC Gym & Dance zijn betrokkenheid en saamhorigheid erg belangrijk, welke ook terug te vinden zijn in onze activiteiten. Na dit seizoen zullen er enkele bestuursleden afscheid nemen, dus we hopen dat zich weer nieuwe bestuursleden vrijwillig aanmelden om zo de activiteiten van de vereniging voort te kunnen zetten. Het is ook erg fijn om als bestuur samen alles goed voor de leden te regelen, maar ook gezellig om samen activiteiten te organiseren. Gelukkig hebben we een groep vrijwilligers, ‘de helpende handjes’, die we kunnen vragen om ons te helpen bij o.a. shows en acties. Deze betrokkenheid van ouders en leden houdt een vereniging gezond en draaiende.”

Bestuurslid Suzan Kastelein haakt daarop aan: “Als bestuur wilden wij natuurlijk het jubileumjaar niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben geprobeerd, met alle Corona-maatregelen in het afgelopen jaar, extra creatief te zijn om er toch een mooi jubileumjaar van te maken voor de leden, leiding en vrijwilligers. Helaas kon de workshop-dag niet doorgaan, maar we hebben bijvoorbeeld wel een Challenge gedaan, waarbij wij alle leden gevraagd hebben om een film, foto, tekening, verhaal of gedicht te maken met het thema ASC Gym & Dance 60 jaar. Het was een enorm succes en er werden hele leuke creaties ingezonden. De leukste inzendingen wonnen een leuke prijs. Aan het einde van vorig seizoen heeft elke groep als seizoenafsluiter een eigen activiteit gedaan, zoals een picknick, een high tea, kanoën, dagje Flierefluiter, een bioscoopbezoek, met de groep naar Hellendoorn. Ook dat hoort erbij en is ontzettend gezellig!”

Om wat extra geld voor de pot te genereren heeft ASC Gym & Dance afgelopen jaar met verschillende acties meegedaan, zoals de ‘Vul-de-kas’-actie van Jumbo Kamphuis, sponsorloop Fonds Gehandicapten Sport, Rabo Clubsupport en de Grote Club Actie.
Kastelein vertelt “In mei is er tijdens onze lessen een filmpje opgenomen door de Grote Club Actie die dit jaar ook jubilerend is. Ontzettend leuk dat zij bij ons langskwamen en over onze vereniging een mooie video wilden maken! Binnenkort komt het filmpje beschikbaar, dus houdt onze Social Media in de gaten!”

In de winter werd door de vereniging zelf de vogelvoeractie georganiseerd, waardoor de vogeltjes in Dalfsen in de winter ook heerlijk konden eten.
“Door mee te doen aan verschillende acties en zelf ook acties te organiseren, kan de vereniging zorgen dat er met de juiste materialen wordt gesport en dat er ruimte is voor vernieuwing, zonder dat de contributie enorm omhooggaat. We willen sporten bij ASC Gym & Dance voor iedereen betaalbaar houden. Maar ook willen wij laten zien dat wij een actieve vereniging zijn, waar het goed en fijn sporten is met elkaar.”

De bestuursleden willen graag eindigen met een dankwoord naar alle leden. “Ondanks de maatregelen hebben we er met z’n allen een mooi jubileumjaar van kunnen maken en zijn wij als bestuur erg blij en dankbaar dat wij op zaterdag 9 juli 2022 samen met alle leden het seizoen mogen afsluiten met 2 spetterende eindshows!”

Artikel delen: