Ga mee ‘OpStap’ bij landgoed De Horte - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ga mee ‘OpStap’ bij landgoed De Horte

DALFSEN – Zaterdag 23 juli verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ Landgoed De Horte. Onder leiding van een landschapsgids maak je een prachtige wandeling van ongeveer twee uur over het landgoed. Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel.

 

Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De wandeling start om 10.00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

 

De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij ‘De Horteboer’ en de vroegere biljartkamer ‘het Witte huis’. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

 

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen. Er zijn wel kosten aan verbonden.

Artikel delen: