‘OpStap’ op de Lemelerberg

‘OpStap’ op de Lemelerberg

LEMELERBERG – Dinsdagavond 26 juli verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kun je een prachtige avondwandeling maken in dit bijzondere gebied. Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg.

 

Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. In het gebied zijn de afgelopen jaren Natura2000 werkzaamheden uitgevoerd. Op verschillende plekken heeft bos plaatsgemaakt voor een afwisselend heidelandschap met jeneverbes, bomen, hakhout en stuifzand. Heide is bovendien goed voor insecten, zoals graafbijen en vlinders. Maar ook vogels als de veldleeuwerik en nachtzwaluw. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

 

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen.

Er zitten wel kosten aan verbonden.

 

Artikel delen: