Zoveel te vieren bij Con Amore - Foto: Hans Heerink
Foto: Hans Heerink

Zoveel te vieren bij Con Amore

LEMELERVELD – De lucht zindert en het is broeierig warm in het parochiecentrum van de Heilig Hartkerk in Lemelerveld. Het gehele Con Amore-koor ( Ze hebben ook leden uit Dalfsen!) heeft zich op maandagavond verzameld voor de jaarvergadering, maar er lijkt nog wat in de lucht te hangen. Er wordt gekletst en gekeuveld en er heerst een opgetogen stemming.

 

De club van energieke, zongebruinde vijftigplussers is toe aan het zomerreces, maar niet voordat maar liefst dertien jubilerende leden zijn geëerd en gehuldigd!

 

Naast deze dertien jubilarissen wordt ook dirigent Wim van Lenthe gehuldigd, voor het vijfentwintig jaar dirigentschap van dit begaafde koor. Het hele koor bestond in coronatijd zelfs zestig jaar. Zoals gezegd, zoveel te vieren. En daarom neemt voorzitter Johan Neppelenbroek het woord, om de dertien jubilarissen een voor een toe te spreken en ze in de bloemen, geschenken en aandenkens te zetten.

 

Harry Tielbeke en Ton Klein Koerkamp ontvangen mooie bloemen voor hun twaalf-en-een-half jarig lidmaatschap. Ook voor Wilma Herbrink en Theo Melenhorst een mooi aandenken voor hun vijfentwintigjarig lidmaatschap.

 

Joop Bosman, Angela Jansen, Paulien Paasman en Yvonne Boerdam zijn reeds veertig jaar trouw lid en krijgen een prachtig boeket uitgereikt. Maar het kan nog langer,

 

Johan Huijsmans, Betsie Ogink en Dinie Krisman zijn allen al vijfenvijftig jaar lid van de club en krijgen een vergulde muzieksleutel uitgereikt.

 

Het erepodium is voor Dia Habers en Tonnie Oldeman; beiden zijn zij zestig jaar lang trouw geweest aan Con Amore! Ook voor hen een, nog zwaarder, vergulde muzieksleutel. Zestig jaar! Dan ben je dus meer dan drieduizend keer naar de repetitie geweest, aldus voorzitter Johan. En wat hebben ze samen mooie optredens, uitvoeringen, operettes, revues, koffieconcerten, koorreisjes etc mogen organiseren en beleven.

 

Al deze uitvoeringen hadden nooit zoveel impact gehad als ze niet groots, goed en degelijk waren ingestudeerd en voorbereid door de maestro himself; Wim van Lenthe. Wat een kwaliteit heeft Con Amore daar, nu zeventwintig jaar geleden, mee in huis gehaald. Het gehele koor is Wim daar zeer dankbaar voor en hoopt nog lang van zijn kennis en kunde gebruikt te kunnen maken. En dus is er ook voor Wim een, zeer zwaar, vergulde muzieksleutel.

 

De waardering voor elkaar is groot. Wekelijks, jaar in jaar uit, samen met elkaar koffiedrinken, zingen en bijpraten, dat schept een hechte band.

 

Fred Weghorst, inmiddels geen lid meer, maar toch een graag geziene tenor, neemt nog even het woord om anekdotes en herinneringen op te halen en memoires te delen.

 

Na een foto-moment in de prachtige parochietuin, komt Kapelaan Kogelman nog wat voordragen uit zijn ‘Dagboek van een herdershond’. Bij het ontbreken van een speldje in de orde van de oranje nasi, vanuit het Bisdom, wil hij graag op geheel eigen wijze zijn zegen geven aan heel Con Amore en natuurlijk speciaal aan alle jubilarissen.

 

Voorzien van een natje en een droogje is het nog lang hilarisch gezellig bij dit hartelijke, saamhorige koor waar oprecht ‘Met Liefde (Con Amore)” wordt gezongen!

 

Voor meer foto’s zie: https://www.sukerbiet.nl/zoveel-te-vieren-bij-con-amore/

 

Tekst: MoDi

Foto’s: Hans Heerink

 

Artikel delen: