Grote brand in Lemelerveld (2) - Foto: Wim Jansen
Foto: Wim Jansen

Grote brand in Lemelerveld (2)

LEMELERVELD – Zaterdagavond is brand uitgebroken aan de Statumweg in Lemelerveld bij Roelofs. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Het was toen  nog onbekend wat de oorzaak van de brand was.

De eerste melding kwam rond kwart voor 8 in de avond bij de alarmcentrale binnen. Na minuut werd opgeschaald naar ‘grote brand’. Met onder meer 3 tankautospuiten wordt geprobeerd de brand onder controle te krijgen. Korpsen uit onder meer Luttenberg en Hellendoorn zijn gealarmeerd om assistentie te verlenen. De rookpluimen waren nog vanuit Laag Zuthem te zien.

Brand in de werkplaats ontstaan vermoedelijk door de omvormers van de zonnepanelen.

De laatste foto is een de rook gezien vanuit laag Zuthem richting Lemelerveld.

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Wel zijn er zonnepanelen beschadigd. Onderdeeltjes liggen alleen op het eigen terrein. Dit wordt nog gecheckt. Een kraan sloopt het uitgebrande pand zodat de brandweer alles goed kan afblussen .
Vanwege de zonnepanelen is de stroomvoorziening van vier huizen onderbroken. Een installateur gaat proberen de stroomvoorziening te herstellen. Gekeken wordt hoe dit mogelijk is met de nog intact zijnde zonnepanelen. Aldus de veiligheidsregio.

 

 

Foto's 2
Grote brand in Lemelerveld (2) - Foto: Wim Jansen
Foto: Wim Jansen
Artikel delen: