Sukerbietenfeest in Lemelerveld - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sukerbietenfeest in Lemelerveld

LEMELERVELD – Dinsdag 2 augustus gaat het Sukerbietenfeest in Lemelerveld van start met ringsteken, muziek op het Kroonplein en gezelligheid op de terrassen. Op woensdag volgt de braderie en begint het programma in de feesttenten en op de kermis. Tot en met zondag 7 augustus is er een uitgebreid programma.

Bekend zijn de vele sportieve activiteiten die ook dit jaar weer georganiseerd worden; handbal, volleybal, triatlon, een balletje petanque gooien en Expeditie Sukerbiet. Ook de toertochten zijn uitgezet voor brommers, solexen en oude trekkers. Voor mensen met een beperking natuurlijk het Droomfeest en de Truckinstapdag.

Nieuw zijn die Verrückte Mittwoch en The Masked Singer. Die Verrückte Mittwoch! Ganz nieuw in das programma en het belooft ein fantastischen Mittwoch zu worden, eind Mittwoch in het teken van Spaβ und Verrücktheit. Geef een slinger aan het Radje voor de Sfeer en bepaal welk muziekgenre eerst gedraaid wordt. De vrijdagavond staat in het teken van The Masked Singer, een nieuwe parel in het programma. Maar liefst zes Bekende Lemelervelders trekken het kostuum aan en zullen onherkenbaar het podium beklimmen waar ze hun zangtalenten ten gehore brengen. Met de nodige hints proberen de razende presentatoren je de juiste richting op te brengen, of proberen ze je toch om de tuin te leiden?

American Day
Hoogtepunt van de American Day op zaterdag 6 augustus lijkt de Western Stunt Show te worden met “The Future Guys”. Dat team haalt, op speciaal daarvoor getrainde westernpaarden, spectaculaire en de meest adembenemende stunts uit. Trickriding is de officiële naam, wij noemen het de ‘Western Stunt Show’. Deze indrukwekkende show wordt geheel in Amerikaanse stijl gegeven. Een kleine show begint om 15.30 uur. Dan volgt tussendoor het finalespel van de Expeditie Sukerbiet om vervolgens om 16.30 uur te kunnen genieten van de grote Western Stunt Show.

Veel muziek en altijd gratis toegang
Gedurende de hele week zijn er tal van optredens in de feesttenten en op het overdekte terras van bands, DJ’s, artiesten en shantykoren. Op het programma onder andere Stef Ekkel, Zanger Kafke, Harry XXL, LoudFire en Stones Sessions. En alles altijd met gratis toegang. Het Sukerbietenfeest wordt op zondag 7 augustus muzikaal afgesloten door Arjon Oostrom. Die slotmiddag van het Sukerbietenfeest is er eentje waar je u tegen zegt.

Artikel delen: