Ga mee ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

BEERZE – Dinsdagavond 16 augustus verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma maak je een prachtige wandeling door dit gevarieerde gebied. Beerze ligt ten zuiden van de Vecht nabij Ommen.

 

Je vindt hier niet alleen de mooie stuifzandvlaktes met kamduinen en jeneverbesstruwelen, maar ook landgoed Beerze en de cultuurgronden. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Het natuurgebied is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids loop je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kun je genieten van de schitterende planten – en dierenwereld.  Om het natura 2000-gebied te beschermen voor de toekomst, hebben we de afgelopen jaren natuurherstel uitgevoerd. Het stuifzand is weer open gemaakt en het watersysteem op orde gebracht. Het natuurherstel is afgerond en de natuur kan nu weer volop floreren. Zo kunnen de kwetsbare planten en dieren er blijven leven en kunnen wij ervan blijven genieten. De gids zal je hier alles over vertellen en je hebt ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

 

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen. Er zitten wel kosten aan verbonden

Artikel delen: