Brabantse Zomer bij Heileuver - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Brabantse Zomer bij Heileuver

DALMSHOLTE – Heileuver viert de “Brabantse Zomer “ met  een expositie van 4 Brabantse kunstenaars. Het werk omvat verschillende disciplines; er zijn ecodrukken, tekeningen, keramische objecten en linodrukken.

De natuur is voor alle 4 de kunstenaars hun inspiratiebron; allen werken in en met de natuur en dat is duidelijk terug te vinden in hun werk. Marij Verheugen is geen debutant bij Heileuver, haar werk sierde al eens de muren van de galerie., ook nu verrast zij de kijker met nieuw werk wederom in mooie  natuurlijke kleuren, plantaardige verfstoffen toegepast op papier en textiel.  Door het proces van koken, binden en persen ontstaat er een harmonieus kunstwerk direct gerelateerd aan de natuur.

De imposante tekeningen in houtskool en wax van Inge van Steen nemen je mee in de sierlijke wereld van de grassen en planten. Je wandelt letterlijk met haar mee!

De keramische objecten van Coby van Otterdijk tonen haar liefde voor klei en tuinieren. Levensechte dahliaknollen en andere bol en knolgewassen , rauw gestookt of voorzien van prachtige glazuren,  vormen een mooie aanvulling op de gehele expositie.   Een lust voor het oog en de verbeelding. Als laatste sluit  , de van oorsprong Brabander, Joke van de Crommert de rij met linodrukken  allen gebaseerd op de natuur.

Expositie is vrij toegankelijk van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 in Heileuvers Schilderijenhuis, Dalmsholterdijk 17, 8146PE in Dalmsholte( Ommen) www.Heileuver.nl  www.mmaakt.nl  www.ingevansteen.nl

Foto's 2
Brabantse Zomer bij Heileuver - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: