Streekontbijt Pompdagen viel erg in de smaak - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Streekontbijt Pompdagen viel erg in de smaak

HEINO – Tijdens de Heinose Pompdagen organiseerde de “Stichting Duurzaam Heino” op de zaterdagochtend een streekontbijt met biologische producten. Dat gebeurde samen met een aantal enthousiastelingen die ook één keer per jaar het schoolontbijt organiseren en ook betrokkenen van het schooltuinenproject.

Zoals de naam al aangeeft was het ontbijt helemaal samengesteld met producten uit de streek en was het overgrote deel van de producten ook nog eens biologisch.

Mede ontleent aan het idee van het Soepcafé werd, om voedselverspilling tegen te gaan ook gewerkt met producten die tegen de datum aan zijn, maar uiteraard nog prima veilig te verwerken zijn. De culinaire kant van het ontbijt, waaronder de bereiding van de originele boerenomelet, werd verzorgd door de Heinose topkok Paul Herbrink.

De deelnemers namen allemaal hun eigen eet- en drinkgerei mee. Ook dat is duurzaam.

 

Aan het ontbijt werd in zeer gezellige sfeer door circa 60 mensen deelgenomen, waaronder een groep van de Oekraiense vluchtelingen die momenteel in Heino zijn gehuisvest.

 

Het ontbijt was vooral bedoeld om tijdens de Pompdagen op de vroege zaterdagmorgen (groot)ouders met kinderen en ouderen een plezier te doen en tegelijkertijd duurzaam geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen.                                      Gezien de positieve reacties van de deelnemers is deze opzet goed geslaagd.

 

Foto's 2
Streekontbijt Pompdagen viel erg in de smaak - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: