Benoeming tweede kinderburgemeester gemeente Dalfsen - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Benoeming tweede kinderburgemeester gemeente Dalfsen

DALFSEN – Benthe Dijkman officieel gestart als kinderburgemeester. De 10-jarige Benthe Dijkman uit Dalfsen is afgelopen maandagavond officieel benoemd als kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen door burgemeester Erica van Lente. Dit alles vond plaats in een volle raadzaal tijdens de commissievergadering.

 

Benthe vervult deze speciale functie tot het einde van dit schooljaar 2022-2023. De benoeming is terug te kijken op ris.dalfsen.nl. Met het beamen van de woorden ‘Ik beloof mij de komende tijd als kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen in te zetten voor een nog mooiere gemeente Dalfsen’, was het officieel: Benthe Dijkman is de tweede kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen. Zoals ze zelf in haar toespraak al vertelde heeft ze er ontzettend veel zin in: “Ik kon de hele zomer niet wachten op dit moment. Het was best spannend, zo’n volle zaal met de burgemeester, raadsleden en allemaal familie en klasgenoten. Maar dat ging gelukkig goed. En nu gaat het echt van start. Hopelijk ga ik als kinderburgemeester veel met andere kinderen optrekken en kan ik wat betekenen voor anderen.”

 

Burgemeester van Lente heeft samen met voormalig kinderburgemeester Myla Groenendijk de keten bij Benthe omgehangen. Een nieuwe start met een nieuwe kinderburgemeester. “Zo’n moment in een volle raadzaal is toch wel speciaal. Leuk om haar zo te zien stralen en te merken dat ze er echt zin in heeft. We gaan er een goede tijd van maken. Want het gaat er ons natuurlijk ook om dat we in contact komen met kinderen en jeugd, om te horen wat er leeft. Benthe kan daar een goede rol in vervullen.

Artikel delen: