Johan Herbrink even terug in Nederland

Johan Herbrink even terug in Nederland

DALFSEN – Johan Herbrink (88) is op dit moment weer even terug in Dalfsen samen met zijn vrouw Elfriede. Johan Herbrink is geboren aan de Langsweg in Dalfsen.  Het leek hem wel leuk een tafel te reserveren (in het Sterrebos, bijna op zijn geboortegrond) bie de Vosboer, om samen met zijn familie daar een etentje te doen.

Want ze zijn gek op spareribs en gegrilde schweinehaxen.  Als ik de hele familie daar bij elkaar krijg, hoef ook niet bij ieder afzonderlijk op bezoek. Dit werd bijzonder op prijs gesteld door zijn broers en zussen en schoonzussen en zwagers. Afgelopen week is hij al aangekomen in Nederland, een aantal dagen zijn ze in Zeeland geweest.

Nu verblijven ze een paar dagen in Dalfsen in een hotel. Vanmorgen hebben ze nog de school in Hoonhorst bezocht, daar waar hij 82 jaar geleden voor het eerst naar school ging. Toen was hij 6 jaar. Ook hebben ze het kerkhof in Hoonhorst bezocht waar zijn ouders begraven liggen. Hij maakte overal ook foto’s van want hij is duvels handig met zijn mobiele telefoon. Hij kan op afstand zien of er iemand bij zijn huis in Luxemburg voor de deur staat. Goed bij de tijd dus.

Elke keer als hij weer terugkomt bij Het Boskamp brengt hij een fles wijn mee uit Luxemburg. Eigenlijk kon hij dit weekeind niet weg om dat er juist een wijnfeest was in zijn woonplaats waarbij zijn buurmeisje gekozen is als wijnkoningin. Maar zijn familie bezoek stond ook hoog in het vaandel omdat zijn familie allen ook behoorlijk op leeftijd zijn. Ze variëren allen tussen de 85 en 95 jaar.

Zijn ouders hadden maar liefst 9 kinderen waarvan er nog 8 in leven zijn. Een sterke familie dus. Johan ziet er nu al weer naar uit om het volgend weer zo over te doen. Zondag gaan ze weer terug naar huis. Terugreis doet hij in één ruk, geen probleem zegt de kwieke Johan.

Lees hier een eerder bericht.

Voor meer berichten zoek van op de site naar Herbrink.

Het trieste is dat net broer Herman (geheel rechts op de groeps foto) eind dec. 2022 is overleden.

Foto's 5
Johan Herbrink even terug in Nederland
Johan Herbrink even terug in Nederland
Johan Herbrink even terug in Nederland
Johan Herbrink even terug in Nederland
Artikel delen: