Presentatie Zijn Meesterwerk - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Presentatie Zijn Meesterwerk

DALFSEN – Op 6 oktober presenteren Erik van Westreenen en Rolf Robbe hun boek over het wonder van het menselijk lichaam: Zijn Meesterwerk. Aanmelden voor de presentatie kan via Boekpresentatie zijn meesterwerk de ontdekking van je lichaam

Arts en Bijbellezer laten je verwonderen over het menselijk lichaam. Heb je er ooit bij stil gestaan hoe wonderlijk jouw lichaam in elkaar zit? Jouw lijf is een ingenieus systeem, maar tegelijk ook kwetsbaar. Soms is een klein tikje al genoeg om je helemaal uit balans te brengen. Niet alleen de wetenschap, maar ook de Bijbel leert je veel over het menselijk lichaam. De twee Dalfsenaren Rolf Robbe (neerlandicus, Bijbellezer en schrijver) en Erik van Westreenen (arts) besloten de handen ineen te slaan en schreven samen het boek “Zijn Meesterwerk, de ontdekking van je lichaam”. Het boek kwam 19 september uit.

Invalshoeken
Erik: “het bijzondere van dit boek is dat het menselijk lichaam vanuit verschillende dimensies bekeken wordt. Ik kijk als arts naar de wetenschappelijke feiten. Rolf belicht vanuit zijn rol als Bijbellezer de menselijke organen vanuit de Bijbel. En dan is er nog de vijfde dimensie: een verrassende visie vanuit de kunst- en cultuurwereld die iets laat zien over hoe mensen hun lichaam beleven. Al die verschillende invalshoeken komen in dit boek samen, zodat je een breed beeld krijgt.” Rolf vult aan: “Door de gecombineerde kijk op het menselijk lichaam zie je niet alleen hoe mooi ons lichaam is gemaakt maar ook hoe belangrijk mensen hun lijf en leden vinden.”

Balletje
Rolf en Erik kennen elkaar van de kerk en gaan regelmatig samen tennissen. Tijdens die potjes werd er ook wel eens een balletje opgeslagen over het schrijven van een boek. Erik: “Rolf heeft al meer boeken geschreven. Eens vertelde ik Rolf dat ik na mijn pensionering nog eens een boek wilde schrijven over de rol van de menselijke organen in de Bijbel. Twee weken later stuurde Rolf een opzet van hoe het boek er volgens hem uit moest zien. Dat was het begin van dit avontuur.”

Geschapen en geliefd
De kernvraag van het boek is: ‘Hoe ga je als christen verantwoord om met je lijf en leden in het besef dat je van top tot teen Zijn meesterwerk bent?’ Die christelijke inslag is niet toevallig. Rolf en Erik zijn beiden lid van een kerk en vinden dat juist christenen bezig moeten zijn met hun lichaam. Rolf: “Een christen gelooft dat hij door God geschapen is en geliefd is met alles wat erin en aan hem zit. Hij gelooft ook dat het lichaam een tempel is van de Heilige Geest en dat God erin wil wonen. Als je dat beseft ga je er extra zuinig mee om.”

Verwondering
Het boek behandelt verschillende thema’s zoals bodybuilding, seks en het brein, en stipt daarnaast ethische kwesties zoals abortus en euthanasie aan zonder conclusies te willen trekken. Toch is er één belangrijke boodschap die de auteurs je willen meegeven. Rolf: “Hoe meer je weet van het lichaam, hoe meer je je realiseert schitterend en doordacht alles in elkaar zit. Zo ga je je vanzelf verwonderen over de creatieve Schepper.” Erik: “We hopen dat mensen zich door het boek gaan realiseren dat er iets groters is dan ons verstand kan beseffen.”

Meer weten?
Het boek “Zijn Meesterwerk” kost €19,95 en is verkrijgbaar in de christelijke boekhandel of online te bestellen bij Scholten Uitgeverij: https://scholtenuitgeverij.nl/boeken/zijn-meesterwerk/

Foto's 2
Presentatie Zijn Meesterwerk - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: