Rondje groen, doen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Rondje groen, doen!

DALFSEN – Op zaterdag 24 september organiseert Natuurboerderij Lindehoeve: Rondje Groen, doen! Tijdens deze dag wordt de nieuwe Zadenbibliotheek geopend en er is van alles te doen voor jong en oud, rond het thema biodiversiteit. Van zaden, planten, planten ruilen, moestuin, bier tot vogelhuisjes maken. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom.

Rondje Groen, doen! Is een evenement van Natuurboerderij Lindehoeve om de kringloop van de natuur te laten zien en hoe u actief kunt worden hierin. Dat begint bij de kinderen: Alle kinderen uitgenodigd om te komen om onder leiding van IVN kriebel beestjes te zoeken of de natuurbingo te spelen. Ook kunnen zij samen met cliënten van Philadelphia vogelhuisjes in elkaar zetten. De bibliotheek Dalfsen gaat met de voorleestent “groene” boekjes voorlezen en er mogen zaadjes worden geplant.

Dit kan nadat om 10.30 uur de nieuwe Zadenbibliotheek is geopend door wethouder Ruud van Leeuwen  samen met kinderburgemeester Benthe Dijkman. Iedereen wordt uitgenodigd om zelf te gaan zaaien. Haal in je tuin een tegel uit de stoep en maak een minituintje. De hele dag wordt uitleg gegeven over hoe men zelf zaadjes plant, oogst en weer inlevert bij de zadenbibliotheek.

Groen Gebogen houdt een plantjes ruilmarkt. Heeft u planten over of te veel van de zelfde soort  in de tuin? Neem deze mee en ruil indien gewenst deze om voor andere planten. De Groene hof en de medewerkers van de Natuurboerderij geven uitleg in en over de moestuin. De Groene hof richt zich meer op het samen werken en samen eten, terwijl de moestuinmedewerkers van de Natuurboerderij laten zien hoe fijn het is om rustig in de tuin te kunnen werken.

Deze dag staat ook in het teken van ontdekken:  Ga mee op de gallentocht van Greenshoes en ontdek de gallen van allerlei insecten. Laat u door De Nederlandse  Bijenhoudersvereniging Dalfsen uitgebreid informeren over de bij en de Bijenstal.

Biodiversiteit is iets waar Gemeente Dalfsen zich hard voor maakt, doorlopend draait er een presentatie over het bermbeleid van de gemeente in de boerderij. Wist u dat in sommige bermen in Dalfsen hop groeit? Met  hop wordt bier gemaakt en de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij geeft uitleg over de kringloop van het bier “Van boer naar brouwer” en hun zorgfunctie. Samen met Natuurboerderij Lindehoeve zullen zij de nieuwbouw en herinrichting van het terrein onder de noemer: Poort van Noord toelichten.

Iedereen is welkom tijdens Rondje Groen, doen! op zaterdag 24 september van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Advies is om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen en parkeren kan bij het Hof van Dalfsen. Meer info is te vinden op www.natuurboerderijdalfsen.nl

Foto's 2
Rondje groen, doen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: