Home-Start Dalfsen zoekt vrijwilligers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Home-Start Dalfsen zoekt vrijwilligers

DALFSEN – Meld je nu aan voor Home-Start Dalfsen. Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Dit wordt gedaan met behulp van ervaren en getrainde vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen vanaf 28 weken zwangerschap tot kinderen tot 18 jaar.

Vrijwilligers gezocht

Home-Start zoekt vrijwilligers die zich voor in ieder geval een jaar willen verbinden aan een gezin voor een aantal uur per week. Daarnaast worden vrijwilligers gezocht die beschikken over opvoed- en levenservaring, een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen. Via een training worden vrijwilligers voorbereid op het bieden van lichte (opvoedings) ondersteuning aan ouders vanaf 28 weken zwangerschap tot en met kinderen van 0 tot 18 jaar. Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kun je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder? De basistraining bestaat uit 5 dagdelen en hier is een certificaat aan verbonden. In oktober zal een nieuwe training starten.

Gezinnen

Gezinnen die een steuntje in de rug wel fijn zouden vinden, kunnen zichzelf aanmelden bij Home-Start. Hier is geen verwijzing voor nodig en daarbij is het kosteloos. Een aantal voorbeelden van wat een vrijwilliger kan bieden: gewoon samen een moment koffiedrinken en luisteren naar de ouder, praktische tips aanreiken hoe iemand bijvoorbeeld een feestje kan organiseren of hoe je in kunt grijpen als kinderen onenigheid hebben. Als ouders behoefte hebben aan meer sociale contacten, kunnen ze daar samen mee aan de slag. Het doel is om ervoor te zorgen dat je als ouder (weer) goed in je vel komt te zitten en dit heeft weer een positieve uitwerking op de kinderen.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met ons:
Jonne de Hoop via telefoonnummer: 06-32452313 of Paulien Zandbelt via telefoonnummer: 06 – 10352558 of mailadres: home-startdalfsen@stdekern.nl

Voor meer informatie: www.home-start.nl

Artikel delen: