Eerste inloopavond ‘betaalbare woningen Nieuwleusen’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Eerste inloopavond ‘betaalbare woningen Nieuwleusen’

NIEUWLEUSEN – Eerste inloopavond ‘betaalbare woningen Nieuwleusen’ was een groot succes.  De werkgroep ‘betaalbare woningen in Nieuwleusen’ ziet terug op een succesvolle eerste van drie inloopavond op woensdag 5 oktober in de Spil in Nieuwleusen.

De inloopavonden zijn bedoeld om af te tasten waar behoefte aan is en te inventariseren welke ideeën mensen zelf ontwikkeld hebben om kleinschalige woonvormen te realiseren. inbreng werd geleverd door Plaatselijk Belang Nieuwleusen, Woonstichting Vechthorst, Leerlingen van het Agnieten college en enkele particuliere initiatiefnemers. De werkgroep heeft zich tot taak gesteld om de belangen te behartigen van kleinschalige particuliere initiatieven, door op basis van draagvlak vanuit de samenleving het gesprek met de gemeente aan te gaan. Ook in onze gemeente zijn de woningnood en de bouwachterstand zo groot dat we het met de reguliere nieuwbouwplannen alleen, niet gaan redden.

Vanwege de planologische voordelen wil de werkgroep de mogelijkheden onderzoeken van tijdelijke woonvormen in bestaande gebouwen. Ook het tijdelijk plaatsen van zorgunits en tiny Houses bij particuliere woningen en op vrijkomende agrarische percelen zou mogelijkheden kunnen bieden. Daarnaast zou ook het opsplitsen van grote (bedrijfs)woningen in kleinere wooneenheden lucht kunnen geven aan het schreeuwend gebrek aan betaalbare woonruimte, ook in onze gemeente.

De tweede en derde inloopavond is op donderdag 6 oktober en vrijdag 7 oktober. De avonden zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur in de hal van cultuurhuus ‘De Spil’ in Nieuwleusen.

Artikel delen: