Humorgezelschap Twente Plat in Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Humorgezelschap Twente Plat in Dalfsen

DALFSEN – Decennialang genoot het Oost- Nederlandse publiek van de jaarlijkse tournees van het humorgezelschap Twente Plat. Met hun “Twentse humor op z`n best” stond de groep garant voor een heerlijke onbezorgde avond uit waar het publiek graag kwam genieten. Maar ook hier gooide de komst van de corona crisis danig roet in het eten.

Gelukkig lijkt het leed nu geleden en vol overgave heeft Twente Plat zich gestort op het schrijven en ontwikkelen van een heerlijke nieuwe show, waarmee nu weer kris kras langs de Oost- Nederlandse schouwburgen en zalen wordt getoerd.

De nieuwe voorstelling is het 45ste programma, dat Twente Plat voor het voetlicht brengt. Het gezelschap heeft niets verloren van de energie, de power en de magie die een bezoek aan een avondje Twente Plat zo de moeite waard maakt.

Want ook in het nieuwe seizoen  is de echte, onvervalste Twentse humor het hoofdingrediënt, waarmee de Twentse cabaretiers in de weer gaan. Prachtige anekdotes, doldwaze situaties en dolkomische typetjes wisselen elkaar af in een heerlijke mix van humor en gein, waar de lachspieren zwaar op de proef worden gesteld.

En natuurlijk sluit Twente Plat ook dit seizoen af met het succes duo Aaltje en Trijntje, twee al op leeftijd zijnde  hartsvriendinnen , die uit de school klappen over hun belevenissen in het Twente van vroeger en nu. Heerlijke, herkenbare situaties maken de optredens van de dames tot een absoluut hoogtepunt in het dialectrepertoire.

Natuurlijk houden de Twente Plat spelers het niet  alleen bij de humor. Ook de aanstekelijke Twentse liedjes zijn bij deze kanjers in goede handen. Daarbij begeleiden de leden zichzelf op een keur van instrumenten.

Zaterdag 5 November is het nieuwe theaterspektakel van Twente Plat te gast in Theater De Stoomfabriek, Koninginneplein 2, Dalfsen. Mis het niet!

Voor meer informatie:  www.twenteplat.com.

Artikel delen: