Algemene Ledenvergadering Plaatselijk Belang dorp Dalfsen

DALFSEN – Op vrijdag 21 oktober wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden van belangenvereniging Plaatselijk Belang dorp Dalfsen. Deze zal worden gehouden in de Trefkoele+ en start om 19:30 uur. Leden hebben allemaal een uitnodiging gehad, maar worden bij deze nogmaals uitgenodigd.

Naast de reguliere agendapunten staan ook de bestuursverkiezingen op de agenda. De huidige bestuursleden zijn aftredend en statutair niet herkiesbaar.

Indien zich geen of onvoldoende kandidaten verkiesbaar stellen, zal aan de ledenvergadering worden voorgesteld de vereniging op te heffen.

De toekomst van de belangenvereniging is al langere tijd onderwerp van gesprek.

De afgelopen jaren heeft het bestuur een training Bestuurlijke Vernieuwing gevolgd, waarna de missie en visie zijn aangescherpt. Ook zijn er gesprekken gevoerd met mogelijke samenwerkingspartners en is er geëxperimenteerd met enkele projecten om meer duidelijkheid te krijgen over de rol van de vereniging in de lokale samenleving. Een voorbeeld daarvan is het onderzoek naar de ervaringen van gebruikers en omwonenden van de Rondweg. Dit heeft veel bruikbare informatie opgeleverd, waarmee de politiek en het gemeentebestuur zijn voordeel kan doen.

Helaas hebben alle ondernomen pogingen niet opgeleverd waar het bestuur op had gehoopt, namelijk meer wisselwerking met de inwoners van dorp Dalfsen, waardoor de vereniging voor meer van hen als belangenbehartiger kan optreden.

Kandidaten voor een nieuw te vormen bestuur kunnen zich melden tot voor de start van de Ledenvergadering, door een mail te sturen naar voorzitter@plaatselijkbelangdorpdalfsen.nl

Artikel delen: