Toekomstplannen Verenigingsgebouw Ankum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Toekomstplannen Verenigingsgebouw Ankum

ANKUM – Werkgroep samengesteld voor toekomstplannen voor Verenigingsgebouw Ankum. Dinsdag 25 oktober is er in Het Roode Hert een tweede openbare bijeenkomst geweest over de toekomst van het Verenigingsgebouw Ankum. De zaal zat helemaal vol met inwoners van Ankum, organisaties en belangstellenden.

Tijdens de presentatie, gegeven door Plaatselijk Belang Ankum en Saam Welzijn, is aangegeven dat er nog niets besloten is, alles nog mogelijk is, maar dat er aan het gebouw wel het één en ander moet gebeuren om het weer bruikbaar te maken. Uit de enquête, die vorig jaar onder de leden van PBA is gehouden, komt sterk de wens naar voren voor het behoud van het Verenigingsgebouw met een maatschappelijke invulling. Dit kwam ook weer duidelijk naar voren tijdens deze bijeenkomst.

 

Omdat er op korte termijn meer duidelijkheid moet komen over de bestemming en de mogelijkheden, was het belangrijkste doel om een werkgroep samen te stellen met enthousiaste mensen die zich hiervoor willen inzetten. Dit is gelukt en inmiddels heeft de werkgroep, gevormd door inwoners van Ankum, een eerste overleg gehad.

 

Vragen die tijdens dit overleg aan de orde kwamen zijn:

  • Wat gebeurt er met het Verenigingsgebouw Ankum in de toekomst?
  • Wie worden de gebruikers?
  • Wat willen omwonenden?
  • Wat is er mogelijk?

Om een goed beeld te krijgen van de potentiële gebruikers wordt momenteel geïnventariseerd wie er geïnteresseerd zijn en voor welke doeleinden. Organisaties die dit in een eerder stadium al hebben aangegeven, hebben inmiddels een mail met een vragenformulier ontvangen. Andere geïnteresseerden kunnen deze opvragen via verenigingsgebouwankum@gmail.com. Deze dient vóór woensdag 23 november a.s. ingevuld en retour gezonden te zijn.
De werkgroep zal alle reacties bundelen en de mogelijkheden bespreken in het volgende overleg en de verschillende partijen uitnodigen voor een oriënterend gesprek.

 

Foto's 2
Toekomstplannen Verenigingsgebouw Ankum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: