USV volledig afgetroefd door Balkbrug - Foto: Ingezonden foto

USV volledig afgetroefd door Balkbrug

NIEUWLEUSEN – Voor de omlijsting van derby-day had USV flink uitgepakt. Sportief gezien werd het een complete off-day voor de thuisploeg. Voor veel publiek begon USV onbegrijpelijk slap aan deze historisch beladen wedstrijd. De tot nu toe toch solide verdediging grossierde in balverlies en foute passes.

Ook op het middenveld had Balkbrug een overwicht met uitblinkers Nick Jansen en de slimme Jonathan Kok. Max Schaeffer had nog een wending kunnen geven aan dit spelbeeld, maar kreeg een riante kans niet binnen de palen. In de 13e minuut deelde topscorer Lennart Baas de eerste tik uit (0-1). Nog binnen het kwartier ontsnapte USV aan een grotere achterstand toen een open kans rakelings voorlangs ging. USV kreeg totaal geen vat op het energieke en directe spel van de gasten. In de 28e minuut kwam de 0-2 alsnog op het scorebord toen USV de bal maar niet weg kreeg. Nick Jansen wist er wel raad mee. Pas met de rust in zicht kwam USV wat meer in de buurt van Balkbrug doelman Sven Emmink. Frank Kuiper kopte net naast. En dan die inzet van heel dichtbij van Niels Kappert. Wel of niet over de lijn? USV dacht van wel. De scheids vond van niet. Na rust rekende de USV-aanhang op een furieuze storm, maar het bleef bij af en toe een luw windje. Balkbrug had nog steeds het beste van het spel. De 0-3 in de in de 56e minuut was typerend voor de verhoudingen binnen de lijnen. Youri van de Vegt was weer eens de sterkste in een duel en klopte Martijn Scheper met een subtiele stift. De USV-doelman toonde met een applausje zijn waardering voor dit technische hoogstandje. Zo was de wedstrijd binnen het uur beslist. Waarin nieuwe koploper Balkbrug vanaf de aftrap de strijd aanging tegen een pover USV. Dat ondanks de snelle achterstand geen plan B had en maar bleef volharden in dezelfde patronen. Zondag gaat USV op bezoek bij VWC in het Friese Munnekeburen. Aftrap 14.00 uur.