START-racing op zoek naar nieuwe rijders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

START-racing op zoek naar nieuwe rijders

NIEUWLEUSEN – Zaterdagavond tijdens de Finish party van START-racing maakte voorzitter Berry Klein bekend dat het team niet verder gaat met de twee coureurs die het afgelopen seizoen op de blauwe Yamaha’s streden in de IDC-Supersport 600.

 

START, dat staat voor STichting Aankomend RaceTalent, heeft als doel talentvolle coureurs een kans te geven om ervaring op te doen. De afgelopen jaren zijn veel coureurs via hen op weg geholpen naar een carrière in de wegracesport. Voor Leon Stolte is na vier jaren de tijd aangebroken om elders zijn carrière te vervolgen. Leon heeft vier jaren voor het team gereden, wat op zich al vrij lang is. Door corona waren twee van deze seizoenen niet echt volwaardig.  Afgelopen seizoen liep het steeds beter en werden de laatste twee races afgesloten op een derde plaats. Stolte heeft zich daarbij in de picture gereden en moet nu zien om elders onderdak te vinden. Het team keek terug op een mooie tijd met de eerste coureur die uit Nieuwleusen kwam. Stolte, die van de cross overgestapt is naar de wegracerij, had ook geen spijt van zijn keuze en bedankte het team voor de fijne samenwerking en de mooie tijd die hij gehad heeft. Hij hoopt een vervolgstap te kunnen maken in de racerij.

 

Ook van Valentino Imbrogiano werd afscheid genomen, de coureur die slechts één jaar onder de hoede van START stond gaat in de toekomst via een andere weg proberen om actief te blijven in de racerij.

 

Berry Klein keek terug op een mooi seizoen dat weer “ouderwets” was. Vier jaren is eigenlijk wel het maximum dat een coureur onder de hoede van START kan rijden, ondanks dat de coureur een plaatsgenoot is. Hij wenste dan Leon Stolte dan ook veel succes met het vervolg in de sport. Het team is al volop bezig om een nieuwe talentvolle rijder aan te trekken, de eerste gesprekken zijn daarvoor al gevoerd.

Verder werd op de Finish party ook afscheid genomen van Gert en Gea Gerrits die al 16 jaar deel uitmaakten van het team. Zij werden bedankt en kregen net als de coureurs een mooie attentie van het team. Ook Leon Stolte bedankte het team voor de fijne samenwerking en had voor elk teamlid een mooi aandenken aan de vier START jaren.

 

Foto’s: JTS Fotografie.

 

 

 

 

Foto's 3
START-racing op zoek naar nieuwe rijders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
START-racing op zoek naar nieuwe rijders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: