Nek wordt omgedraaid

DALFSEN – ( Ingezonden stuk) Hoe je als ondernemer de nek wordt omgedraaid in de gemeente Dalfsen…Wat een akelig zooitje: Eerst verdwijnt het Hof van Dalfsen. Nu moet de Barones de deuren al op korte termijn sluiten. Qua toerisme een groot gemis, want velen wisten de weg naar beide hotels te vinden. Waar moeten zij nu overnachten?

Vele Dalfsenaren kwamen bij beide hotels/restaurants weleens een feestje vieren, een hapje eten of trouwden er zelfs. Herinneringen werden er massaal gemaakt door Dalfsenaren en anderen…

 

Neem b.v. de uitbaters van de Barones, Marc en Jolanda. Een hardwerkend ondernemerspaar met hart voor de zaak. Met welk idee of plan je er ook komt, zij maken het mogelijk. Iedereen wordt er gastvrij ontvangen en van ieder feestje wordt iets moois gemaakt.

Coronacrisis knokten zij zich doorheen, moedig, gedreven èn creatief.

 

En nu valt plotseling ook voor hen het doek en moeten de deuren sluiten… Nìèt omdat de energienota niet betaald kon worden of omdat de corona-crisis hen de nek omdraaide…  Maar omdat asielzoekers blijkbaar meer geld opleveren.

 

Dan is er ook nog de kwestie met de enigste slagerij die ons dorp rijk is. Òòk daar is de gemeente Dalfsen niet zuinig op. Een slagerij waarvoor mensen van buiten ons dorp, speciaal naar Dalfsen komen. Onder de noemer ‘stank-overlast’ worden hen dwangsommen opgelegd. De Chinees zit vlakbij de slager en ook de Chinees ruik je af en toe. De visboer, de snackbar, zitten in dezelfde straat en natuurlijk ruik je het als de frituurpannen aan staan! Maar is dat minder ‘stank-overlast’ dan de geur die bij de slagerij vrij komt?? Meerdere keren per week, verschillende tijden op de dag, kom ik er langs gelopen: wie begrijpt waar het probleem qua ‘stank-overlast’ zit, mag het zeggen… ik ben er nl nog steeds niet achter.

Dieptriest dat er op deze manier omgegaan wordt met hardwerkende en eerlijke ondernemers!

B.G.

Artikel delen: