Flash: Overwinning nummer 11 - Foto: Ingezonden foto

Flash: Overwinning nummer 11

NIEUWLEUSEN – Overwinning nummer 11 van het seizoen voor Flash heren 1. Met een kleine vertraging begon de wedstrijd rond 17:30u; de heren 1 van Flash versus de heren DIOS 1. De warming-up begon veel belovend, de mannen leken in vorm. De tegenstander leek geïntimideerd door de jeugdige kracht van Flash, en terecht want ze zijn tot nu toe ongeslagen.

Binnen enkele seconden was de toon gezet; Mathijs maakte een prachtig punt. Maar waar ze zo voortvarend aan de wedstrijd begonnen, was de eerste set voor de tegenpartij. De mannen hadden een paar mooie acties, maar het mocht helaas niet baten.

Na een strategisch overleg, begonnen de mannen vol enthousiasme aan de tweede set. Vanaf het begin liepen ze gelijk op. Maar toch pakte DIOS 1 de voorsprong met Flash in hun kielzog. De jongemannen van Flash maakte er een voorsprong van en de set was voor hen.

Op naar de derde set. Uiteraard is winnen het doel om de ongeslagen status te behouden. Meteen pakte de heren de leiding, even de flow doorzetten van de tweede set. En toch kreeg de tegenpartij de ruimte om het spannend te maken, maar de voorsprong kregen ze niet. De diesels kwamen op temperatuur en er werden prachtige acties gemaakt die gewaardeerd werden met punten. Helaas pakten de mannen van Dios enkele cruciale punten waarmee de winst van de derde set naar hen ging.

De vierde set begon voortvarend voor Nieuwleusen. Maar die nummer 5 van de tegenstander gooide roet in het eten, hij liet zien waarom hij jaren in de eredivisie heeft gespeeld. Het was erg spannend maar de vierde set was voor de krachtpatsers uit Nieuwleusen. En door naar de vijfde set.

Nummer 5 en de rest van DIOS begon overigens te verslappen, een mooi voordeel voor Flash. Binnen no-time werden er punten gescoord, er was geen houden aan. De vijfde set was voor Flash, zo zie je maar dat de jeugdige leeftijd in hun voordeel werkt.

Wederom houden ze mannen hun ongeslagen status. Een gigantische prestatie. Het was spannend maar er werd top gespeeld. Op naar de volgende!