Weg van de weerstand: Biografie van de Vechtdal Verbinding - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Weg van de weerstand: Biografie van de Vechtdal Verbinding

DALFSEN – Weg van de weerstand. Biografie van de Vechtdal Verbinding. Spandoeken, handtekeningenacties en zelfs bedreigingen: de Vechtdal Verbinding, die de A28 boven Zwolle met het Oosten verbindt, kwam er niet zonder slag of stoot en bezorgde menigeen slapeloze nachten.

Jarenlang was er discussie. Maken we de bestaande N340 en N377 vlotter en veiliger of kiezen we voor een nieuw tracé? Bewoners die de weg niet door hun tuin wilden, voerden actie en bedachten alternatieven. De tot op het bot verdeelde provinciale politiek koos voor een compromis. Toen ze jaren later – in een politieke thriller die zijn weerga niet kende – op de valreep 100 miljoen bezuinigden op het project, was de vraag hoe het verder moest.

Weg van de weerstand reconstrueert de totstandkoming van het grootste infrastructuurproject dat de Provincie Overijssel ooit op zich nam: van de eerste plannen, de inspraak en de acties tot de aanbesteding en de soepel verlopen uitvoering. Actievoerders, aanwonenden, natuurbeschermers, projectleiders, bestuurders en volksvertegenwoordigers vertellen in dit boek hun persoonlijke verhaal.

Joep Boerboom (1973) is biograaf en journalist

Joep Boerboom
168 pagina’s
978 946 2585 331
Nederlands
paperback met flappen

Artikel delen: