Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 48 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 48

DALFSEN – Het eerste team ontving maandagavond het eerste team van H.Z.W uit Genemuiden. En als je mocht denken dat ze misschien nog van slag zouden zijn van de vorige week, vergeet het dan maar. Alle drie spelers van het eerste wisten hun wedstrijd weer te winnen. En hoe! Harry Onderdijk won in 24 beurten van Johan Klaver die 55 caramboles moest maken.

 

25 minder dan Onderdijk. In de 19e beurt liet Onderdijk met mooi verzamelspel een hele fraaie serie van 25 noteren en maakte daarmee het verschil in te maken caramboles gelijk waar. In de 24e beurt sloot hij winnend af door zijn nog vier te maken caramboles te laten noteren. Klaver bleef steken op 34 gemaakte caramboles en kreeg 6 wedstrijdpunten. Het moyenne van Onderdijk bedroeg 3.333. En dat waren weer de 1e twaalf verdiende wedstrijdpunten van de avond. In de tweede partij speelde Evert Hulleman tegen Jan de Jonge die 5 caramboles (55) minder moet maken dan Hulleman (60). Na 11 beurten was de stand al 10 tegen 39 in het voordeel van Hulleman die in de 5e beurt zijn klasse ook al demonstreerde door een mooie serie van 20 te laten noteren. In de 12e beurt kwam de Jonge nog wel even terug met een serie van 16 maar dat was niet genoeg. In de 22e beurt maakte Hulleman zijn nog 5 ontbrekende caramboles en dus weer 12 verdiende wedstrijdpunten. Hij speelde met een moyenne van 2.727. De Jonge miste 13 caramboles en kreeg 7 wedstrijdpunten. In de derde partij speelde Andre Bouwman tegen Han Jurgen Timmerman die net als Bouwman ook 55 caramboles moet maken.

 

Bouwman ging van acquit en liet direct zijn klasse ook even zien door een serie van 14 te laten noteren. Daar bleef het niet bij. In de 13e beurt overtrof hij zichzelf door een serie van 16 te laten noteren. In de 18e beurt werd de achterstand, die Timmerman had opgelopen, iets dragelijker want hij scoorde een serie van 11 maar het was niet genoeg. Ook hij miste 13 caramboles en kreeg 7 wedstrijdpunten. Bouwman won dus in 19 beurten, kreeg uiteraard ook 12 wedstrijdpunten en hij speelde met een gemiddelde van 2.894. Uitslag: 36 – 20 voor de Trefkoele 1 dat nu fier op kop gaat met 35 wedstrijdpunten voorsprong op nummer twee: H.B.C. 2 uit Hoogeveen.

Zo goed als het met de mannen van het eerste gaat zo zoekende naar de goede vorm zijn de mannen van het derde team. Ook dinsdagavond wisten ze in Kampen niet te winnen van hun tegenstander De IJssel 4. Erik Analbers begon wel iets sterker dan zijn tegenstander Steven Fokkens, maar die liet in de 5e beurt een serie van 8 en in de 9e beurt een serie van 9 noteren. Dat bleek teveel voor Analbers. Hij verloor in 21 beurten. Kwam 7 caramboles tekort van de 39 die hij moest maken en kreeg 8 wedstrijdpunten. Hij speelde met een acceptabel gemiddelde van 1.523. Gerard Verhaar en zijn tegenstander Jelte Sijtsma waren goed aan elkaar gewaagd maar na 29 beurten was het Sijtsma die won. Verhaar kwam 9 caramboles van de 35 die hij had moeten maken tekort en werd beloond met 7 wedstrijdpunten. Zijn moyenne bedroeg: 0.896. Ook derde man Henk Dijk was niet in vorm deze avond. Hij nam het op tegen Siebren Beens die twee caramboles minder moet maken dan Dijk. Halverwege had Dijk nog een lichte voorsprong maar toen Beens een serie van 10 liet noteren in de 18e beurt stond eigenlijk al wel vast wie zou winnen. Beens pakte na 31 beurten de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Dijk kwam 15 nog te maken caramboles tekort en kreeg 5 wedstrijdpunten. Uitslag: 36-20 voor De IJssel 4. Volgende keer beter denken we dan.

 

 

 

Artikel delen: