SV Dalfsen komt net te kort tegen koploper TVC’28 - Foto: Ingezonden foto

SV Dalfsen komt net te kort tegen koploper TVC’28

DALFSEN – Dalfsen speelde de gure uitwedstrijd tegen Tubbigs Trots uit Tubbergen. TVC’28 is één van de titelkandidaten in de eerste klasse 1E en Dalfsen heeft het traditioneel lastig tegen deze tegenstander. Het begin was zeker voor TVC’28 en Dalfsen werd teruggedrongen in de verdediging. De eerste kans was voor TVC’28 uit een corner maar de afwerking was niet zuiver genoeg.

Dalfsen deed wat terug via een counter, maar de kopbal ging net naast. Even later was het toch raak voor TVC’28 waarbij de bal door de benen van Mark Knol het doel in rolde. Het was in deze fase aan dezelfde Mark Knol te danken dat er door de Tukkers niet meer gescoord werd.

Na rust pakte TVC’28 de draad weer op en aanval op aanval volgde. Dalfsen hield nog even stand maar moest toch toestaan dat TVC’28 in de 56e minuut de 2-0 scoorde. Hierna lag het initiatief bij Dalfsen dat de mouwen opstroopte en de strijd aanging. Dit leidde in de 72e minuut tot een penalty die onberispelijk door Koen Sloot werd binnengeschoten. Dalfsen zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren en was hier een paar keer dichtbij. Maar ook TVC’28 was een paar keer dicht bij een doelpunt dus het bleef lang spannend. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en mocht TVC’28 de drie punten bij schrijven. Volgende week speelt Dalfsen thuis tegen SVBO uit Barger-Oosterveld. Deze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op Sportpark Gerner begint om 14.00 uur.