Emsland sterk op Nederlands Kampioenschap Sambo

OMMEN – Na drie jaar werd er eindelijk weer het NK Sambo gehouden. Door corona kon dat niet in 2021 en 2022 georganiseerd worden. Bijna de gehele Sambo selectie van Emsland trok naar Horst in Limburg om zich te meten met de rest van Nederland. Aan het einde van de dag mochten we de volgende medaillewinnaars feliciteren:

Brons was er voor Sarah Meppelink, Bart Scholten, Tim Kremer, Lars Brinkhuis en Lars van der Veen. Mirre Ningbers, Yara Noeverman, Mart Veurink, Janiek Scholten en Niek Lamberts kregen de zilveren medaille omgehangen. Nederlands Kampioen werden Jarn Gunnink, Nanne Scholten en Connor Sluiter.  Onze leden uit Ommen, Oudleusen, Balkbrug, Dedemsvaart, Hoogeveen en Vroomshoop hebben hier de nodige medailles weten te winnen.

 

Sambo is nog een vrij kleine sport in Nederland en is te vergelijken met judo en worstelen. Waar bij judo steeds meer regels komen kan je bij sambo lekker vrij stoeien. Natuurlijk met haar eigen regels en respect voor elkaar. Ook eens sambo proberen? Kom dan op vrijdag van 18.15 tot 19.30 uur naar Sportcentrum Emsland.

Artikel delen: