Vechtdal Boomfestival

VECHTDAL – Kom naar het Vechtdal Boomfestival! Komende zaterdag 28 januari arriveert de Groene Karavaan op Natuurkampeerterrein De Klashorst in Diffelen voor het Vechtdal Boomfestival.

Er is van alles te beleven op en om het terrein. De hele dag kan er onder professionele begeleiding geplant worden. Zo leer je nog eens wat over (eetbare soorten) bomen en steek je de handen uit de mouwen. Een boom planten voelt altijd goed!
Voor het volledige programma en je gratis tickets voor het hele gezin zie onderstaande link: https://www.natuurvoorelkaar.nl/evenementen/50/boomfestival-

Wat staat er zoal op het programma?

Officiële opening
Honderden bomen en struiken mogen de grond in. Zo helpen we de biodiversiteit en onszelf een handje. Over een aantal jaar plukken wij de vruchten. Plant je mee?
Samen planten we de eerste boom om 11.00u. We openen het festival, luisteren naar een voordracht van De Droominee en onder begeleiding van zijn tunes planten de gedeputeerde en de wethouder een boom. Het Vechtdal Boomfestival is zo officieel geopend. Zorg dat je erbij bent. Een goed begin is het halve werk.

Spoken word | De Droominee
De Droominee is een spoken word performer. Hij host kwetsbaarheid en schrijft tussen de regels. Zijn gedichten op geïmproviseerde muziek scheppen ruimte voor verlies of geven een draai aan perspectieven.

Eten uit het voedselbos | Martijn Aalbrecht
Wat kan je allemaal eten uit een voedselbos?

Bushcraft | Onno Zwaan
Onno is een doorgewinterde bushcrafter. Hij leert jong en oud hoe je met een firesteel een kampvuur kan maken. Daarnaast geeft hij nog een demonstratie met een vuurboog om vuur te maken.

Op avontuur met de boswachter | Nico Arkes & Jacobien Dijkstra
Jacobien Dijkstra is natuurgids en Nico Arkes is boswachter bij Staatsbosbeheer. Ze weten zo’n beetje alles over de Nederlandse bossen en de omgeving bij Diffelen is hun achtertuin. Zij nemen je mee het bos in en delen hun kennis en kunde met je.

The Unstoppables
The Unstoppables worden gekenmerkt door hun liefde voor het Vechtdal en hun passie voor natuur en muziek. Ze zijn in staat je mee te nemen op een natuurlijke en muzikale reis waarvan je het bestaan niet eens wist.

For Ever Green | Herborist Lisette Kreischer
Ga mee op kruidenavontuur en ontdek de helende kracht van een wel heel bekende groenblijver.
Tijdens deze winterse wandeling met kruidenvrouw Lisette richten we onze aandacht dan ook op… de den.

Bosbaden | Beitske Bouwman
Je wandelt niet door het bos, maar tracht samen met het bos te zijn. Door eenvoudige meditatieve en speelse oefeningen ervaar je een hele andere verbinding met het bos/bomen om je heen. Deze manier van verbinden biedt ontspanning, inspiratie, hernieuwde focus en verheldert.

Lezing Introductie permacultuur | Bor Borren
Een lezing over permacultuur gaat niet over technieken in je moestuin of plantenkennis.

Door vlinderogen | Kars Veling Vlinderstichting
Kars Veling van De Vlinderstichting neemt u mee naar vlinderland. We gaan kijken hoe vlinders leven en wat ze nodig hebben.

Ben jij een Eik of een Wilg? | Girbe Buist
De schrijver en journalist Girbe Buist uit Zwolle houdt tijdens het Vechtdalboomfestival een lezing over de Keltische boomkalender. In deze lezing wordt nader ingegaan op de culturele en cultuurhistorische betekenis van een aantal boomsoorten.

Ontstaan van het Boomfestival

Het idee voor een Boomfestival ontstond bij een creatieve sessie van Iedereen een Boom. Dit is een initiatief van de provincie om samen met inwoners zoveel mogelijk bomen te planten. Liefst 1,1 miljoen, want zoveel inwoners hebben we in Overijssel. We zien dat er veel behoefte is om ook de positieve kant van de natuur te beleven en vandaag doen we dat rondom het thema ‘Bomen’. Meer informatie over het project is te vinden op www.iedereeneenboom.nl

Artikel delen: