Lokbord om muizen te vangen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Lokbord om muizen te vangen

DALFSEN – Hierbij stuur ik u een foto van soort kartonnen lokbord met plaklaag, dat ik in het weekend in mijn tuin heb gevonden….. locatie: Leemculeweg. Wie legt zoiets neer? De bedoeling is waarschijnlijk om muizen o.i.d. te vangen, maar dat is vaak in een dichte box met 2 ingangen.

Dit is gevaarlijk voor vogels en insecten. Ik hoop dat u mensen wilt waarschuwen om dit niet te gebruiken.

Gr Marjan

Een lijmplank is een plank waarop lijm en een lokmiddel zijn aangebracht. Een lijmplank kan worden gebruikt voor het vangen van muizen, ratten of ander ongewenst gedierte.

Wanneer muizen, aangetrokken door het lokmiddel, in de lijm stappen kunnen ze niet meer vluchten en kunnen ze gemakkelijk worden gedood. De verkoop van lijmplanken voor dit doel is legaal, echter, deze manier van muizen vangen is, in Europa, alleen in Nederland verboden omdat dit als dierenmishandeling wordt beschouwd Het is voor bedrijven echter wel mogelijk ontheffing aan te vragen. Men dient eerst alle mogelijkheden betreffende wering en bestrijding te benutten. Indien dit niet afdoende blijkt om volksgezondheid of voedselveiligheid te waarborgen, kan ontheffing worden verleend.

Bron  Wikipedia

Artikel delen: