Meld je aan als vrijwilliger bij Home-Start! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Meld je aan als vrijwilliger bij Home-Start!

DALFSEN – Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Dit wordt gedaan met behulp van ervaren en getrainde vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen vanaf 28 weken zwangerschap tot kinderen tot 18 jaar.

Home-Start Dalfsen start binnenkort weer met een basistraining voor vrijwilligers in De Trefkoele+ in Dalfsen. Via deze interactieve training worden de nieuwe vrijwilligers voorbereid om gezinnen tijdelijk te ondersteunen als het even niet zo soepel loopt binnen het gezin. Er zijn nog plekken, dus je kunt je nog aanmelden!

De ondersteuning is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen van ouders, zodat zij na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen. De vrijwilligers worden voorbereid op het bieden van (opvoedings)ondersteuning aan ouders met kinderen tussen de 0-18 jaar. De basistraining bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Lijkt het je leuk om deze gezinnen te ondersteunen? Heb je opvoed- en levenservaring, een positieve instelling en een paar uur per week tijd? Neem dan telefonisch of per mail contact op met de coördinator Jonne de Hoop (06 – 324 523 13) home-startdalfsen@stdekern.nl om eens kennis te maken.

Artikel delen: