Nationale Voorleesdagen op de Baron van Dedemschool - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nationale Voorleesdagen op de Baron van Dedemschool

DALFSER EMMEN – De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Hiervoor ook aandacht op de Chr. DaltonSchool A. Baron van Dedem. Afgelopen woensdag mochten alle kinderen in pyjama met een ontbijtje in de tas op school komen, om vervolgens na een smakelijke start van de dag te luisteren naar een voorleesverhaal.

 

 

Dat het belang van de voorleesdagen ook door de lokale politiek wordt onderschreven, bewees wethouder Jan Uitslag van de Gemeente Dalfsen door de kinderen te trakteren op een prachtig voorleesverhaal over Maximiliaan Modderman.

De komst van de Dalfser wethouder werd door de kinderen bijzonder gewaardeerd. En zij benutten de gelegenheid om met de wethouder nieuwsgierig in gesprek te gaan over het werk van de Gemeente in het algemeen en van een wethouder in het bijzonder.

Wetenschappelijk onderzoek sluit naadloos aan bij de ervaringen van de leerkrachten op de A. Baron van Dedemschool. Voorlezen draagt bij de woordenschat en de taalontwikkeling van kinderen, ze worden leesvaardiger, ontwikkelen een beter verhaalbegrip en krijgen meer plezier in het lezen. En vooral het leesplezier is enorm belangrijk bij de motivatie van kinderen om lekker weg te dromen in een verhaal en de fantasie haar gang te laten gaan. Daarbij wordt ervaren dat voorlezen een positieve invloed heeft op de relatie tussen voorlezer en voorgelezene. Mede daarom lezen de bovenbouwkinderen van de kleine basisschool aan de Emmerweg ook voor aan jongere.

Een groot voordeel voor de kinderen is dat er een enorme hoeveelheid prachtige (voor)leesboeken beschikbaar is. Niet alleen in de boekhandel, maar vooral ook in de openbare bibliotheek. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de chr daltonschool aan de Emmerweg een mooie samenwerking heeft met de Bibliotheek Dalfsen, waardoor de school altijd de nieuwste collectie prachtige kinderboeken in huis heeft.

Foto's 2
Nationale Voorleesdagen op de Baron van Dedemschool - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: