Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 07 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 07

DALFSEN – Maandagavond speelde het tweede team in Zwolle uit tegen Z.B.C. 5. Eerste man Wim Flierman die 55 caramboles moet maken moest het opnemen tegen René Veldman die genoteerd staat voor 41 te maken caramboles. Het verschil in te maken caramboles werd door Flierman halverwege deze partij goed gemaakt.

 

Daar lag voor hem de winst. Na 29 beurten had hij zijn 55 te maken caramboles bij elkaar en kreeg uiteraard de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Veldman bleef wel aardig op stoot maar moest toch toezien dat hij 5 tekort kwam maar toch nog 8 wedstrijdpunten kreeg. Flierman zijn moyenne bedroeg 1.896 en hij liet 8 als hoogste serie noteren. Erik Analbers moest twee caramboles (39) meer maken dan zijn tegenstander Hans Kalf. Van een wedstrijd was eigenlijk geen sprake. Analbers speelde een zeer degelijke partij terwijl Kalf helemaal niet op stoot was. Na 16 beurten had Analbers zijn 39 al op het scorebord staan. En die stand bereikte hij door in die 16e beurt een mooie serie van 11 te laten noteren.

 

Kalf kwam niet verder dan 15 gemaakte caramboles. Hij kreeg slechts 4 wedstrijdpunten. Analbers speelde met het fraaie moyenne van 2.437. Derde man Albert Holsappel moest 4 caramboles meer maken dan zijn tegenstander Herman van der Weerd die 35 moest maken. Holsappel had tot en met de 27e beurt nog steeds uitzicht op de winst, maar toen maakte van der Weerd totaal 19 caramboles in de vier volgende beurten. In zijn nabeurt maakte Holsappel nog wel drie caramboles maar kwam toch ook drie tekort en bleef steken op 36 gemaakte caramboles. Hij kreeg wel 9 verdiende wedstrijdpunten, speelde met een moyenne van 1.161 en liet 6 als hoogste serie noteren. Uitslag: 24 – 33 voor de Trefkoele 2.

Woensdagavond speelde het eerste team uit tegen De Brouwerij 2 in Nieuwleusen. Harry Onderdijk nam het op tegen Emiel Vonder die 60 caramboles moet maken. 15 minder dan Onderdijk. Na 10 beurten stond Vonder nog met 5 caramboles voor op Onderdijk (21:16) maar daarna was het Onderdijk die beter op stoot kwam. Hij liet in zijn laatste drie beurten totaal 33 caramboles noteren en pakte daarmee ook gelijk de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Vonder bleef steken op 40 gemaakte caramboles. 20 te weinig dus en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Onderdijk speelde al met al een prima partij. Zijn moyenne bedroeg 3.947 en liet 15 als hoogste serie noteren. Andre Bouwman kon het niet bolwerken tegen Vonder senior. Daar leek het halverwege deze partij nog niet op want Bouwman had toen nog een marge van 15 caramboles. Precies het verschil in het aantal te maken caramboles. Maar Vonder senior had een betere eindstoot in zijn keu. In de 38e beurt had hij zijn 55 te maken caramboles bij elkaar. Bouwman miste 11 van de 70 die hij nodig had voor een gelijkspel. Hij kreeg 8 wedstrijdpunten, speelde met een moyenne van 1.552 en liet 12 als hoogste serie noteren. Derde man Evert Hulleman had geen enkele tegenstand in zijn partij tegen Henk Brinkman. In de 18e beurt had Hulleman zijn 65 te maken caramboles al bij elkaar terwijl Brinkman niet verder was gekomen dan 16. Ja, en dan krijg je niet meer 2 wedstrijdpunten. Hulleman zijn gemiddelde bedroeg 3.611. Zijn hoogste serie maakte hij in de 6e beurt: 12. Uitslag: 20 – 32 voor De Trefkoele 1 en is daarmee nog steeds koploper in hun poule van de C2 klasse.

 

 

Artikel delen: