Loopnieuws Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij enkele wedstrijden actief. Het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer op de weg vond dit jaar plaats tijdens de Groet uit Schoorl Run in Schoorl. Michiel Veldman liep de 10 kilometer in 32.57 minuten, waarmee hij voor de derde keer in twee maanden zijn persoonlijk record verbeterde, deze maal met 9 seconden.

Albert Mussche liep een tijd van 38.52 minuten.

Dennis Brandenburg liep bij de Flevo Fun Run in Zeewolde de 5 kilometer in een tijd van 18.36 minuten, waarmee hij overall winnaar werd.

Michiel Huzen heeft talent en een voorkeur voor de langere afstanden. Afgelopen zaterdag ging hij een bijzondere uitdaging aan. Bij de Baanultra op de atletiekbaan in Heerenveen liep hij de 100 kilometer. Op een atletiekbaan met een lengte van 400 meter betekent dit dat er 250 ronden moeten worden afgelegd. Huzen legde de 100 kilometer af in een tijd van 9.49.56, waarmee hij als derde deelnemer finishte.