Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 07 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 07

DALFSEN – Maandagavond ontving het tweede team de biljarters van H.B.C. 3 uit Hoogeveen. Eerste man Wim Flierman die 55 caramboles moet maken nam het op tegen Cornelis van der Zaag die er 51 moest maken. Na 20 beurten lag van der Zaag nog steeds enkele caramboles voor op Flierman maar in de 22e beurt toverde hij een mooie serie van 12 uit zijn keu en sloot in de 23e beurt deze partij af toen hij zijn nog 5 ontbrekende caramboles liet noteren.

 

Van der Zaag miste de nastoot, kwam maar 4 caramboles tekort voor een gelijkspel en kreeg 9 wedstrijdpunten. Het moyenne van Flierman bedroeg 2.391 en hij pakte dus de eerste 12 te verdienen wedstrijdpunten. Tweede man Erik Analbers moest 6 caramboles minder maken dan zijn tegenstander Henk de Keyzer. Keyzer liet direct in de eerste beurt 10 caramboles noteren. En dat was meteen bepalend voor de winst zo zou blijken. Na 26 beurten sloot Analbers af met 38 gemaakte caramboles. Eén te weinig voor een gelijkspel maar wel 9 wedstrijdpunten voor hem. Hij speelde met een moyenne van 1.461 en liet in de 14e beurt 7 als hoogste serie noteren. Nu was het Keyzer die de 12 wedstrijdpunten pakte voor zijn team. In de derde partij zorgde Albert Holsappel dat de winst in Dalfsen bleef. Hij won na 38 beurten in een lange maar wel spannende partij van Ted Boere die 2 caramboles (37) minder moest maken dan Holsappel. Boere speelde niet zijn beste partij. Hij kwam niet verder dan 25 gemaakte caramboles en kreeg 6 wedstrijdpunten. Het gemiddelde van Holsappel bedroeg 1.026 en liet 6 als hoogste serie noteren. Uitslag: 33-27 voor de Trefkoele 2.

 

Dinsdagavond ontving het eerste team Reijersdam 1 uit Kampen. Harry Onderdijk en zijn tegenstander Arend Bossink maakten er een mooie partij van. In de eerste vier beurten legde Onderdijk de basis voor de winst in deze partij. Toen had hij al 33 caramboles op het scorebord staan waaronder een mooie serie van 14 in de 4e beurt. In de 19e beurt maakte Bossink zijn achterstand bijna helemaal goed door een hele mooie serie van 18 te laten noteren. In de 22e beurt had Onderdijk de 75 die hij moet maken bij elkaar. Bossink kwam in de nastoot maar drie van de 70 te maken caramboles tekort en kreeg 9 welverdiende wedstrijdpunten. Onderdijk speelde met een moyenne van 3.409 en kreeg uiteraard de maximaal te behalen 12 wedstrijdpunten. In de tweede partij moest Andre Bouwman na 18 beurten de hand schudden van Harry Winkeler die 10 caramboles (60) minder moet maken dan Bouwman. Winkeler liet direct in de eerste beurt al een hele mooie serie van 20 noteren. Daar had Bouwman geen antwoord op. In de 10e beurt maakte hij wel zijn hoogste serie van 10 maar het was deze keer niet genoeg. Hij miste 23 van de 70 te maken caramboles en kreeg 6 wedstrijdpunten. Zijn moyenne bedroeg 2.611. Evert Hulleman deed in zijn partij tegen Martin ten Hove wat Winkeler voor hem deed in zijn partij tegen Bouwman. Hulleman liet direct in zijn eerste beurt vanaf acquit al een mooie serie van 16 noteren. In het verdere verloop van deze partij maakte Hulleman weinig missers. Liet nog een keer een serie van 12 noteren en had na 26 beurten zijn 65 te maken caramboles bij elkaar. Ten Hove kwam niet tot een serie en moest genoegen nemen met de 42 caramboles die hij had gemaakt. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Hulleman zijn moyenne bedroeg 2.500. Uitslag: 30-28 voor De Trefkoele 1 en verstevigde daarmee de koppositie in hun poule.

 

Het derde team ging woensdagavond naar Vollenhove en nam het daar op het ’t Akkertien. Eerste man Henk Dijk speelde een solide partij tegen Tijmen van Dijk. Henk Dijk won na 27 beurten met een moyenne van 1.222 en hij liet 8 als hoogste serie noteren. Tegenstander Tijmen van Dijk was helemaal niet op stoot en kwam niet verder dan 15 gemaakte caramboles en dat waren en 20 te weinig. Hi kreeg maar 4 wedstrijdpunten. Gerard Verhaar moest zijn meerdere erkennen in Alwin Rietberg. Beiden moeten 33 caramboles maken. Na 37 beurten won Rietberg. Verhaar miste vier van de 33 die hij had moeten maken en kreeg 8 wedstrijdpunten. Hij speelde met een moyenne van 0.783. Gert Siffels verloor in 31 beurten van Henk van de Berg. Siffels kreeg weinig aanspeelmogelijkheden. In de nastoot maakte Siffels nog wel een mooie serie van 8 maar hij kwam toch 6 van de 31 die hij moet maken tekort en kreeg 8 wedstrijdpunten. Zijn moyenne bedroeg 0.806. Uitslag: 28-28 een gelijke eindstand dus.

.

 

Artikel delen: