Meervoudig wereldkampioen Kirsten Wild te gast bij Toerclub Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Meervoudig wereldkampioen Kirsten Wild te gast bij Toerclub Dalfsen

DALFSEN – Als we de naam van Kirsten Wild laten vallen weet iedere wielerliefhebber over wie we het hebben. Op de wielerbaan werd ze negen keer wereldkampioen, acht keer Europees kampioen en won ze brons op de olympische spelen van 2021 in Tokio. Daarnaast behaalde ze een groot aantal overwinningen op de weg.

In het mooie clubgebouw aan de Gerner Es hadden zich zo’n 70 leden verzameld voor de jaarvergadering van de toerclub, en was het na een paar ‘schrale’ coronajaren weer ouderwets gezellig. Na het officiële deel van de vergadering was Kirsten Wild de bijzondere gast. Nadat in voorgaande jaren de oud-wielrenners Leon van Bon, Maarten Tjallinghii, Albert Timmer en Theo de Rooy hun verhaal deden, was het nu dus tijd voor Zwollenaar Kirsten Wild. Clublid Mark Boiten interviewde haar aan de hand van een aantal foto’s over haar rijke carrière en dat leverde ook nu weer prachtige en soms ook emotionele verhalen op. Na afloop keken Kirsten en de aanwezigen terug op een mooie avond.

Op 1 maart is bij Toerclub Dalfsen het wegseizoen weer begonnen. De racefietsen zijn weer uit de schuur gehaald voor de eerste ritten op de weg. Zo volgde op zaterdag 4 maart traditioneel een grote groep fietsers de Ster van Zwolle en keken ze op verschillende plekken langs de route hoe het wielerpeloton voorbij schoot.

Toerclub Dalfsen is een gezellige club met zo’n 250 leden. Op verschillende dagen in de week wordt er gefietst in een aantal tempogroepen. Zo is er voor iedereen wel een groep waarin op eigen niveau gereden kan worden. Nieuwe leden worden opgevangen door een buddy en wegwijs gemaakt in het peloton. Groepsritten eindigen met een gezellige nazit in het eigen clubgebouw aan de Gerner Es. Wil je een keer meerijden om kennis te maken met de club, dan kan dat altijd. En meteen lid worden kan natuurlijk ook. In dat geval vind je op de website van de toerclub een aanmeldformulier: https://www.toerclubdalfsen.nl/index.php?page=Inschrijfformulier&sid=1.

We zien je graag!

Foto's 3
Meervoudig wereldkampioen Kirsten Wild te gast bij Toerclub Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Meervoudig wereldkampioen Kirsten Wild te gast bij Toerclub Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: