Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 10 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 10

DALFSEN – Maandagavond speelde het eerste team thuis tegen D.O.S. 4 uit Hattem. Harry Onderdijk, eerste man van de Trefkoele, speelde tegen Claude Carlu die 60 caramboles moet maken. 15 minder dan Onderdijk. Na 12 beurten was nog helemaal niet duidelijk wie uiteindelijk met de winst zou gaan strijke. De stand was gelijk 22 tegen 22.

Beiden konden hun beste vorm niet vinden. Tot de 22e beurt. Toen liet Onderdijk plots een mooie serie van 23 noteren. Vier beurten later maakte hij zijn 75e caramboles en pakte de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Carlu kon geen hoge serie laten noteren en moest genoegen nemen met 50 gemaakte caramboles. Hij kreeg daarvoor 8 wedstrijdpunten. Onderdijk speelde met een fraai moyenne van 3.000. Ook Andre Bouwman pakte weer 12 wedstrijdpunten. Direct in zijn eerste beurt tegen Henk Chaigneau liet Bouwman een serie van 14 noteren. Tegenstander Chaigneau liet het er echter niet bij liggen. Maakte een paar keer een serie van 9 en eentje van 7 en kwam steeds dichter bij de 55 caramboles die hij moest maken. Echter in de 28e beurt was het weer Bouwman die een mooie serie van 11 maakte en in de volgende beurt zijn 70 te maken caramboles op het scorebord had staan. Het moyenne van Bouwman bedroeg 2.413. Chaigneau kwam maar 6 caramboles tekort en kreeg 8 wedstrijdpunten. Evert Hulleman trof Freek Brons als tegenstander. Die moest 10 caramboles (55) minder maken dan Hulleman (65). Het werd een zenuwachtig begin. In de eerste tien beurten moesten beiden wel 7 keer een nul laten noteren. Maar daarna kregen ze meer grip op de ballen met een licht voordeel voor Hulleman. In de 28e beurt maakte hij zijn nog 8 ontbrekende caramboles en pakte ook 12 wedstrijdpunten. Freek Brons bleef steken op 46 caramboles. 9 te weinig dus en hij werd net als zijn teamgenoten beloond met 8 wedstrijdpunten. Hulleman speelde met een moyenne van 2.321. Uitslag: 36-24 voor de Trefkoele 1. Op naar de poulewinst!

Het tweede team speelde maandagavond uit tegen H.B.C. 4 in Hoogeveen. Eerste man Wim Flierman trof het niet met een goed op stoot zijnde Klaas Middel als tegenstander die 4 caramboles (51) minder moet maken dan Flierman (55). Flierman opende redelijk maar moest al snel 5 keer een nul laten noteren. Middel bleef scoren en produceerde zowaar twee keer een mooie serie van 8. Daarmee kwam hij op voorsprong en gaf die ook niet meer weg. Na 23 beurten had hij zijn 51 te maken caramboles bij elkaar en kreeg dus de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Flierman moest genoegen nemen met 43 gemaakte caramboles. Hij werd beloond met 7 wedstrijdpunten. Zijn moyenne bedroeg 1.869. Beter verging het Erik Analbers die weinig tegenstand ondervond van zijn tegenstander Klaas Leffers. Na 10 beurten stond de teller al op 21 gemaakte caramboles voor Analbers. Leffers was nog niet verder gekomen dan 6. In de 26e beurt pakte Analbers de winst toen hij zijn 39 te maken caramboles bij elkaar had. Dat deed hij met een goed moyenne van 1.506 en hij liet 8 als hoogste serie noteren. Leffers kreeg maar 5 wedstrijdpunten want hij kwam 17 van de 37 die hij moest maken tekort. Albert Holsappel en tegenstander Kees van Bruggen maakten er een spannende partij van die na 29 beurten in het voordeel van Holsappel eindigde. Zijn moyenne bedroeg 1.344 en hij liet 8 als hoogste serie noteren. Van Bruggen miste 8 van de 37 die hij had moeten maken en kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag 25 – 31 voor De Trefkoele 2.

Woensdagavond gingen de biljarters van het derde op bezoek bij het derde team van de Pol uit Zwolle-Zuid. Eerste man Henk Dijk moest het opnemen tegen de altijd sterk spelende Ton Ennik die 18 caramboles meer (51) moet maken dan Dijk. Maar Dijk liet zich niet van de wijs brengen. Na 25 beurten had hij zijn 33 caramboles bij elkaar en pakte de volle winst met 12 wedstrijdpunten. Hij speelde met een moyenne van 1.320. Ennik had het nakijken. Was helemaal niet op stoot en kwam zelfs 33 caramboles tekort. Ja, en dan krijg je niet meer dan 3 wedstrijdpunten. Gerard Verhaar moest zijn meerdere erkennen in Louis Bisschop die maar twee caramboles minder moet maken (31) dan Verhaar. Het werd niet hun beste partij. Ze hadden 35 beurten nodig om er achter te komen wie uiteindelijk zou winnen. En dan was dus Bisschop. Verhaar miste 7 van de 33 die hij moest maken en kreeg 7 wedstrijdpunten. Zijn moyenne bedroeg 0.742. Derde man Gert Siffels nam het op tegen Jan Wienen die 4 caramboles (27) minder moet maken dan Siffels (31). Beiden speelde een goede partij. Maar toen Wienen plots een serie van 9 liet noteren werd het moeilijk voor Siffels. Toch kwam hij in zijn nabeurt nog heel dicht bij een gelijkspel. Hij moest nog 6 caramboles maken maar miste er één. Kreeg wel 9 verdiende wedstrijdpunten en speelde met een moyenne van 1.153. Uitslag: 27 – 28 voor De Trefkoele 3.

Artikel delen: