Mijn naam is Simone Hartjes- Jansen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Mijn naam is Simone Hartjes- Jansen

HEINO – DALFSEN – Mijn naam is Simone Hartjes- Jansen. Ik ben een enorme honden liefhebber, die graag andere mensen wil leren hoe ze op een leuke manier hun hond kunnen opvoeden en trainen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden. Ik heb jarenlang samengeleefd met een roedel van 2 Siberische husky’s en 4 Alaskan Malamute’s.

 

Door deze prachtige werkhonden ontstond bij mij ook de liefde voor het sporten met honden. Sinds dat moment beoefen ik sledehondensport, steppen en hardlopen (Canicross). Ik heb een actieve levensstijl en dat past ook zeker bij de roedel labradors en Jack Russels waar ik nu mee leef.

Er gaat voor mij niets boven het genieten van de natuur samen met je beste maatje. De hond loopt van nature harder dan de mens en vindt het dan ook geweldig als ik me aan zijn tempo aanpas. Sledehonden zijn gemaakt om iets of iemand vooruit te trekken, maar dat wil niet zeggen dat andere rassen dit niet kunnen of leuk vinden. Elke hond kan dit leren. Ik zie je dat graag ervaren tijdens een van mijn nieuwe trainingen: Hardlopen met je hond (Canicross) en Honden-Bootcamp.

Simone en haar man Ronny hebben van hun mooie hobby en beroep gemaakt.

Ronny Hartjes

Ik weet niet eens meer hoe het is om te leven zonder honden om me heen. Al jaren heb ik honden en ben ik bezig met het verdiepen in opvoeden en trainen. Het geven van jachttraining is mijn grootste passie. De blik van een hond met een dummy in zijn bek is goud waard. Maar de manier waarop dit kunstje wordt aangeleerd vind ik veel belangrijker.

Ik heb verschillende opleidingen gedaan omtrent honden en hun gedrag. Ook vind ik het belangrijk om alle nieuwe ontwikkelingen rondom gedrag en training goed in de gaten te houden.

Om deze kennis te verspreiden ben ik nu een aantal jaar docent in de opleidingen tot kynologisch instructeur en gevorderd kynologisch instructeur vanuit het Aeres Training Centre/ Quiebus in Barneveld. Ook ben ik daar stagebegeleider in het traject voor gedragstherapeuten. Tevens geef ik les en examineer ik bij het Aeres training Centre in de cursus besluit houders van dieren (hond/kat). Als het gaat om hondengedrag en probleemgedrag.

Ze wonen aan Twentseweg net over de gemeentegrens van Dalfsen en  geven met name les aan de Sekdoornsedijk in Zwolle. Die school heeft de mooie naam DAAROM. Ze trainen op verschillende plekken rond Heino. Ook in Dalfsen. Heel vaak kan je ze op zaterdagmiddag bezig zien op de Sterrebosweg. Het zijn ook echte natuurmensen die heel goed weten wat ze doen. Eigenlijk zoeken ze nog een stukje weiland waar ze jachttrainig kunnen geven. Dat is inmiddels mede dankzij Dalfsennet gelukkig gelukt.

Kijk ook eens op hun site wat ze allemaal met een hond (kunnen) doen. Dat is echt fantastisch. Bovendien zijn het ook nog hele aardige mensen met een heel goed karakter.

Eigen foto’s van Daarom.

Foto's 4
Mijn naam is Simone Hartjes- Jansen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Mijn naam is Simone Hartjes- Jansen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Mijn naam is Simone Hartjes- Jansen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: