Inloopbijeenkomst Klimaatwinkelstraat andere datum

Inloopbijeenkomst Klimaatwinkelstraat andere datum

DALFSEN – Klimaatwinkelstraat De gemeenteraad koos in april 2022 om het Kerkplein en de Prinsenstraat in te richten als Klimaatwinkelstraat: een aantrekkelijk autovrij en duurzaam winkel-verblijfsgebied met veel groen, ontmoetingsplekken en ruimte voor fietsers en wandelaars. Ook vraagt de raad in de nabijheid van winkels, laden & lossen en parkeren voldoende te waarborgen.

 

Inloopbijeenkomst over ontwerp op 13 april

De gemeente heeft tot nu toe twee bijeenkomsten georganiseerd. In januari konden geïnteresseerden tijdens een inloopbijeenkomst de eerste conceptschetsen zien en daarop reageren. Voor ondernemers en bewoners van het Kerkplein en de Prinsenstraat was er een omgevingssessie in februari en hier is gesproken over zaken als verkeersstromen, parkeren en bevoorrading. Uit reacties bleek dat er over deze onderwerpen nog de nodige vragen waren en dat er extra tijd nodig is om het definitief ontwerp te kunnen maken. Er staat nu een inloopbijeenkomst gepland over het definitieve ontwerp op:

Donderdag 13 april 2023 van 18.30 tot 20:30 uur in de centrale hal van het gemeentehuis. Iedereen is welkom. Let op: de inloopbijeenkomst stond eerst gepland op 23 maart, maar is uitgesteld naar 13 april.

 

Meer informatie

Aan een gedetailleerde planning en fasering wordt op dit moment gewerkt. Hiervoor moet eerst het definitieve ontwerp bekend zijn. Op korte termijn publiceert de gemeente een samenvatting van alle reacties die zijn binnengekomen tijdens de omgevingssessie van februari. Deze worden gepresenteerd op www.dalfsen.nl bij de nieuwsberichten. Verder is er op dit moment een website in ontwikkeling waar in de nabije toekomst veel informatie op te vinden is.

Vragen

Heeft u vragen over de Klimaatwinkelstraat? Mail deze naar klimaatwinkelstraat@dalfsen.nl.

 

Artikel delen: