Meer leren over de digitale overheid - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Meer leren over de digitale overheid

DALFSEN – Cursus Digisterker, voor iedereen die wil leren hoe je je persoonlijke zaken met de overheid digitaal regelt. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal je persoonlijke zaken bij de overheid regelt.

 

Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? Hoe werkt de website van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? Welke informatie over mezelf die de overheid heeft kan ik online inzien, zoals de opbouw van je AOW of pensioen? Ook vragen die de deelnemers inbrengen worden zo veel mogelijk behandeld. Als dat niet in de groep kan, dan word je persoonlijk geholpen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur op woensdagochtend. In de bijeenkomsten worden deelnemers in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding praktisch geholpen. Om deel te nemen heb je een e-mailadres nodig.

Data: 29 maart, 5, 12 en 19 april

Tijd: 10.00-12.00 uur.

Meedoen is gratis, wel is aanmelden nodig. Dat kan bij het Infopunt in de bibliotheek of via de website van de Bibliotheek Dalfsen: www.bibliotheekdalfsen.nl/activiteiten

Artikel delen: