Historische provinciale verkiezingen

Historische provinciale verkiezingen

DALFSEN – Historische provinciale verkiezingen, maar hoe nu verder? De BoerBurgerBeweging kwam, zag en overwon. De verkiezingsuitslag komt hoe dan ook in de canon van Overijssel. In Vechtdal Politiek vertelt Wout Wagenmans (oud-wethouder Raalte) woensdag 22 maart over zijn rol als verkenner waarbij hij diverse coalitievormen onder de loep neemt.

Directeur Michael Sijbom van Landschap Overijssel volgt de politiek met argusogen en vindt dat zijn organisatie duidelijk standpunten mag innemen om de natuur te beschermen. Zijn relaas hoort u woensdag 22 maart tussen 19.00 en 20.00 uur.

Proviciaal verkenner Wout Wagenmans klaart de klus niet alleen. Samen met bestuurskundige Jolanda Waaijer uit Almelo onderzoekt hij de verschillende coalitiemogelijkheden. Voorlopig is het vooral gissen hoe dat provinciale bestuur er uit gaat zien. Neemt niet weg dat wij samen met u benieuwd zijn wat een nieuw bestuur met een nieuwe koers gaat betekenen voor het stikstofbeleid, de woningbouw, de energietransitie en de natuur.

Jeroen Bloemsma en Donald Harpenslager blikken terug op de verkiezingsavond in het Zwolse provinciehuis waar zij onder meer spraken met Lucas Broiskhuis van GroenLinks, Rick Brink van het CDA en Luuk Folkerts van de Partij voor de Dieren. Technicus van dienst is woensdag 22 maart Gert Stegeman. Benieuwd naar wat komen gaat? Stem woensdag tussen 20.00 en 23.00 uur af op Vechtdal Politiek, het programma dat er toe doet.

Artikel delen: