Toneelgroep: €1670 op voor Tour du ALS - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Toneelgroep: €1670 op voor Tour du ALS

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Toneelgroep Oese Volluk Nieuwleusen haalt €1670 op voor Tour du ALS.  Afgelopen zaterdag is er door middel van een toneelstuk €1670 opgehaald voor Tour Du ALS. Toneelgroep Oese Volluk (TOV) hield een goedbezochte benefietvoorstelling in De Overkant in Dalfsen.

TOV speelde deze avond het zelfgeschreven blijspel ‘Een klap(schaats) van de molen’. Ook was er een verloting die goed in de smaak viel. De leden van Tour Du ALS Team Dalfsen-Nieuwleusen zullen op 8 juni 2023 wederom de Mont Ventoux beklimmen om daarmee geld op te halen voor onderzoek om de verschrikkelijke ziekte ALS de wereld uit te krijgen.

Naast de uitvoering in Dalfsen heeft TOV ook voor uitverkochte zalen in Nieuwleusen gestaan en richten zij zich nu op Zwartsluis. Op vrijdagavond 31 maart spelen zij het blijspel in het gebouw van muziekvereniging ‘Voorwaarts Zwartsluis’. Dat zal voor deze avond omgetoverd worden tot molen de Klaproos, het centrale punt van de Elfmolenstocht.

Het is daarom ook zeker een aanrader voor molenaars en molenliefhebbers. Het hele toneelstuk speelt zich af in een molen. Tijdens een barre winter ontstaat het idee om een schaatstocht te organiseren langs elf molens. Een samengestelde commissie probeert de organisatie op zich te nemen wat niet altijd vlekkeloos verloopt. Wanneer blijkt dat de Elfstedentocht zelfs wordt afgelast in verband met het voorspelde slechte weer, is de chaos helemaal compleet. Kan de Elfmolenstocht nog wel doorgaan? Hier verschillen de meningen nogal over. En niet alleen daarover… In de vergaderingen wordt er wat af gediscussieerd. Iedereen heeft wel een mening over alles, waardoor alles in de soep lijkt te lopen. Behalve de soep zelf. De koek en zopie draait namelijk als een dolle. Of is daar ook mee gesjoemeld?

In samenwerking met Helga Schuurman Schoenen & Podologie heeft TOV zelfs een wandel- en fietsroute uitgezet langs de elf molens uit het toneelstuk. Dit is een absolute aanrader. Zeker met de achtergrondinformatie uit het toneelstuk is het een hele beleving. Informatie over de route krijgt u mee na een bezoek aan het toneelstuk.

Kom het bekijken op vrijdagavond 31 maart om 20.00 uur in het gebouw van muziekvereniging ‘Voorwaarts Zwartsluis’, Museumlaan 2 in Zwartsluis. Kaarten voor deze avond zijn te reserveren via www.toneelgroepoesevolluk.nl of 06 33 31 33 55. Mocht 31 maart u nou niet goed uitkomen? ‘Een klap(schaats) van de molen’ wordt ook nog gespeeld op zaterdag 15 april om 20.00 uur in de Carrousel in Ommen.

Foto's 2
Toneelgroep: €1670 op voor Tour du ALS - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: