Ter Kerke gaan 3. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ter Kerke gaan 3.

DALFSEN – Ik wil graag inhaken op het artikel van meneer Muller.
Ik heb het anoniem geschreven artikel nogmaals gelezen, er staan taalfouten in, het is scherp gebracht maar ik heb er geen echte onwaarheden in kunnen vinden.  Behoudens natuurlijk dat het afsluiten van de Prinsenstraat en het opheffen van parkeer gelegenheid rond de  Kerk een bewuste keuze is van de PKN.

Ik heb zelfs nog twee aanvullende punten op het stuk:  De gemeente koopt het “Fokkens terrein” om er parkeerplaatsen te maken maar laat het vervolgens braak liggen  De “detailhandelsstructuur visie gemeente Dalfsen” 2017- 2023 geeft een verhaal wat in veel gevallen haaks op het huidige verhaal staat.

 

Ik heb inmiddels contact gehad met een aantal betalende kerkleden maar niemand wist dit. Dat u een mening heeft over parkeren rond de kerk die niet de onze is respecteer ik maar is wel jammer.  Dat u voor mij als ondernemer in de Prinsenstraat besluit dat de straat dicht kan vind ik kwalijk. Betutteling ten top!

 

Maandagmorgen was er een begrafenis vanuit uw kerk. Op twee na waren alle parkeerplaatsen rond de kerk bezet. Op het plein voor de kerk stonden volgens mij 16 auto’s inclusief lijkwagen. Als het allemaal doorgaat vraag ik mij af waar moeten die auto’s  toch allemaal geparkeerd.  Met zulke grote aantallen zijn Aldi en Lidl ook niet gelukkig.

 

Aan de Vechtdijk zetten bewoners nu al hun afvalcontainer op straat om hun parkeerplaats te beschermen.  Er zijn er zelfs die met verf “NP” op de straat schilderen.

Ik stem plaatselijk al heel veel jaren Gemeente Belangen en mis de doortastende hand van Jos in dit dossier.

Graag wil ik Inge Haarman vragen  om via dit medium het waarom uit te leggen over het afsluiten van de Prinsenstraat, het opheffen van parkeergelegenheid, Fokkens terrein en de dingen die haaks op de visie van 2017/2023 staan.

Is het politiek of gaat het toch gewoon om  “kapot kloppen” van 2,1 mln.

Gerrit van Eerbeek

Artikel delen: