Een bon voor een regenton! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Een bon voor een regenton!

DALFSEN – Ook dit jaar organiseert Dorpen van Morgen weer een gemeentebrede actie om het gebruik van regentonnen te stimuleren. Onder het motto: Wees zuinig met water en plaats een regenton.

 

De laatste jaren wisselen natte en droge periodes elkaar af met tijdens de natte periodes veel heftige regenbuien. Als je dit water opvangt kun je in kun je dat in de droge periodes gebruiken om de planten in de tuin water te gaven. Zo kan leidingwater worden bespaard. Bovendien is regenwater beter voor die planten, maar ook voor kamerplanten. Een regenton is uiterst geschikt op regenwater op te vangen. Plaatsing van een regenton kan ook helpen voorkomen dat bij zulke hevige buien de riolen overbelast raken en straten onder water komen te staan.

 

Als je dit jaar (2023) een regenton (hout of plastic) koopt kun je maximaal 75 euro terug krijgen. Declaraties (met aankoopbon) lopen via https://dorpenvanmorgen.nl/inactie/bon-voor-een-ton-2023/. Bij problemen of vragen kun je contact opnemen via bonvooreenton@dorpenvanmorgen.nl of met de infopunten in de gemeente Dalfsen (0529 793013). De actie geldt alleen voor inwoners van Dalfsen. Per adres kun je een declaratie indienen. De actie loop tot 1 juni 2023, tenzij het budget eerder is opgebruikt. Dus wacht niet te lang.

Artikel delen: