Kindertheater over hersenspinsels en breinbewegingen – Professor S. houdt alle kinderen bij de les

Kindertheater over hersenspinsels en breinbewegingen – Professor S. houdt alle kinderen bij de les

Hoe vind je je betere ik? Kun je beter voor jezelf zorgen dan je doet? Hoe maak je jezelf slimmer, actiever, of gewoon een beetje anders dan je tot nu toe bent? Daar heeft Professor S. een antwoord op! Acteur Said El Abboudi speelt in theater De Stoomfabriek op zondag 21 mei een uur lang op humoristische en realistische wijze met alles wat met hersenen, brein, hoofd en gedachten te maken heeft. Met zijn indrukwekkende muzikale machine verricht hij allerhande slimme metingen en handelingen die de “oooohh’s” en “aaaahh’s” in golven door de zaal laten klinken. Maar als er iets fout gaat in het brein en de controle verloren gaat, ontstaat er een warwinkel van gevoelens en bewegingen. Voor iedereen boven de zes, zeven jaar is een middag met Professor S. een belevenis die de nieuwsgierigheid blijft prikkelen en die lang nawerkt in hun hoofdjes.

Deze leerzame, veelzijdige en uitdagende jeugdvoorstelling is gebaseerd op de bekende boeken van Professor S. over het brein door kinderboekenschrijver Fred Diks en illustratrice Mariëlla van de Beek. De regie is in handen van ervaren theaterman Albert Klein Kranenburg. Daan van West zorgt voor steeds weer verrassende muzikale effecten. De door zijn regelmatige t.v-optredens (DWDD, Jinek, OP1) populaire hoogleraar neuro-psychologie Erik Scherder verstrekte de wetenschappelijk verantwoorde basis voor de boekjes en deze voorstelling over het menselijk brein en zijn mogelijkheden, en gaf er natuurlijk ook één letter van zijn achternaam aan…Zoals gezegd: op zondagmiddag 21 mei om 15.00 u. in De Stoomfabriek te Dalfsen.

Kaarten bij Primera Prinsenstraat, natuurlijk via de theatersite of misschien nog aan de zaal. www.theaterdestoomfabriek.nl

 

Artikel delen: