Dag van het Kasteel met concertwandeling - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Dag van het Kasteel met concertwandeling

DALFSEN – Dag van het Kasteel – Geniet van een concertwandeling en het erfgoed op Landgoed de Horte. op  maandag 29 mei – 2e Pinksterdag – organiseren wij in samenwerking met iGNITE! Music Agency de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats de Horte. Je kan genieten van diverse live muzikanten tijdens een concertwandeling door de prachtige natuur op en om het landgoed.

 

 

De artiesten die zullen optreden zijn onder andere singer-songwriter FRÉ, MARISE, ANN Trio (harp, sax, gitaar) + en didgeridoo-speler MT-Yidaki. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Meld je vooraf wel aan voor de wandeling met livemuziek.

Wandeling
De rondleiding start bij huis de Horte. Onder begeleiding van een gids van Landschap Overijssel gaat deze wandeling door het huis waarbij stil wordt gestaan bij dit prachtige erfgoed. Vervolgens gaat de wandeling buiten verder door de mooie natuur op het landgoed. Onderweg kom je bij een aantal korte concerten. De artiesten FRÉ, ook frontvrouw van Music Declares Emergency, didgeridoo-speler MT-Yidaki, Marise en het ANN TRIO verzorgen een concert op een bijzondere plek in de natuur.

Buitenplaats de Horte
Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu.

Barista in de tuin van de Horte
Wil je op eigen gelegenheid wandelen en genieten van de tuin van De Horte dan kan dat natuurlijk ook. Er is tijdens de Dag van het Kasteel een barista aanwezig met een koffiekar waar je een lekker kopje koffie, thee, limonade en eigengemaakte lekkernij kunt kopen.

Aanmelden
De 1e wandeling start om 12.30 uur en de 2e om 13.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Kosten

De kosten zijn € 10, – per persoon. Uiteraard is er de gelegenheid om voorafgaand of na afloop van het programma te genieten van een heerlijk drankje of zoetigheid.

 

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

 

 

foto de naam van de fotograaf Lisanne Sinnema

Foto's 2
Dag van het Kasteel met concertwandeling - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: