Westermolen viert Nationale Molendag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Westermolen viert Nationale Molendag

DALFSEN – Samen met ruim 1200 andere molens in Nederland viert De Westermolen in Dalfsen de jaarlijkse Nationale Molendag. De boerderijwinkel bij de molen organiseert zaterdag net als vorig jaar een leuke streekmarkt.

Nationale Molendag is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan door alle molens in Nederland aandacht wordt geschonken. Iedere tweede zaterdag (en zondag) in mei is het ‘Nationale Molen- en Gemalendag’. Dat is dus het komend weekeind.

De molen is van 10.00 – 16.00 uur open voor bezoekers, die door de vrijwillige molenaars worden ontvangen om uitleg te geven over de werking en geschiedenis van de Westermolen.

Rondom de molen organiseert de Boerderijwinkel een gezellige fair, waar ook gelegenheid is om een kopje koffie (met koek) te drinken. Vorig jaar was Nationale Molendag een groot succes, met veel bezoekers aan de molen en de fair. Na een paar regenachtige dagen zien de weersvoorspellingen voor zaterdag er gelukkig goed uit, dus daar zal het niet aan liggen. De molenaars en de boerderijwinkel zien u graag komen. Tot zaterdag!

Artikel delen: